Karaman emniyetince yapılan operasyonlarda 17 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.



 


Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Karaman, Ankara ve Konya'da 33 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.
 
Operasyonda aralarında doktor, avukat, öğretmen ve iş adamlarının da bulunduğu 17 kişi, "Örgüt propagandası yapmak, örgüte üye olmak ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla gözaltına alındı.
 
Gözaltına alınan A.U, M.A.A., R.B., M.E., Y.G., O.T., İ.Ü, A.G., A.K., A.Y., N.B., A.Ç., C.Ç. S.D., İ.Ö., C.A ve A.K. Karaman Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Haklarında gözaltı kararı çıkartılan 17 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Bundan 18 Gün Önce; Karaman İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "Bazı dernekler aracılığıyla yardım, kurban ve himmet adı altında toplanan paranın FETÖ/PDY'ye aktarıldığı" ihbarı üzerine çalışma başlatmışlardı.

Ekipler eş zamanlı olarak, Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği, Karaman Tüm Çalışanlar Eğitim ve Kültür Derneği, Özel Gevher Hatun Koleji Mezun ve Mensupları Derneği, Beklenen Bahar Eğitim Sosyal Yardımlaşma Hanımlar Derneği ve Küresel Doktorlar Karaman Sağlık Derneği binalarında arama yapmış. bazı belge ve yazışmalara elkoymuşlardı.

BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!
 
GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ... (AŞAĞIDA YANYNANA DURANLARA BİR BAKIN)