Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!
Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in tutuklu yargılandığı son davada, mahkeme tahliye kararı verdi.






Mısır'da 2011'de halk ayaklanmasıyla devrilen eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in serbest olması için yapılan başvuru bugün mahkemede görüşüldü.

Avukatların sunduğu dilekçeyi değerlendiren mahkeme, Mübarek'in serbest bırakılmasına karar verdi.

85 yaşındaki Mübarek, hakkındaki iki yolsuzluk davasının birinden aklanmıştı. 11 Şubat’ta 2011’de görevinden ayrılmak zorunda kalan Hüsnü Mübarek'in ayaklanma sırasında göstericilerin ölümündeki rolüyle ilgili olarak yargılandığı dava ise temyiz sürecinde.

YARIN SERBEST BIRAKILABİLİR


Mısırlı yetkililer, Mübarek'in tutuklu bulunması için yasal zemin kalmadığı için bugün içinde serbest bırakılacağını belirtti.

Reuters'a açıklama yapan avukatı, Mübarek'in yarın serbest bırakılabileceğini açıkladı.

AVUKATI AÇIKLAMIŞTI

Mübarek’in avukatı Fareed el-Deeb, devrik lider hakkındaki yolsuzluk suçlamalarından bir tanesinin düştüğünü ve hapishanede bulunmasına neden olan bir diğer yolsuzluk davasının da bu hafta içinde temizleneceğini iddia etmişti. Deeb, kısa süreli bir prosedürün tamamlanmasının ardından Mübarek'in 48 saat içinde serbest kalacağını öne sürmüştü.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA


Mısır'da savcılık, Hüsnü Mübarek'in tahliye kararını temyize götürmeyeceğini açıkladı.

2011 öncesine dönüş mü?

Mübarek'in avukatlarına göre, eski cumhurbaşkanının tahliye edilmesi gerekiyor.

Fakat savcılar tahliyeyi engellemek için itiraz edebilir veya yeni suçlamalar yönelterek tutukluluğun sürmesini sağlayabilir.

Gözlemciler, Mübarek'in serbest kalması halinde bunun, darbe sonrası oluşturulan geçici yönetimin 2011 öncesine dönüşe yöneldiğine ilişkin güçlü bir işaret olacağını belirtiyor.

Mursi'nin göreve dönmesi için düzenlenen ve kanlı şekilde bastırılan gösterilere öncülük eden Müslüman Kardeşler hareketinin lideri Muhammed Bedii ise hâlâ gözaltında...