25.06.1980 Milliyet Gazetesi Sayfa:1

        Bir Aileyi Yok Ettiler

Ali Riza Altınok "Çocuklarım, davamız en kutsal davadır. Ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz. Bunun şuuruna varıp birer alp-eren olacağız. Hepiniz birer alp-eren olacaksınız."

25 Haziran 1980 günü saat 12.45 Altınok ailesinin kapısını çalan kızıl köpekler, Altınok'lara ait bir kiralık daireyi gezmek istediklerini söylediler.

Ali Riza Altınok'un eşi Fahriye Altınok evi gezdirdikten sonra fiyat konusunu görüşmek üzere 4 kişiyi evine davet etti.

Biri kız dört THKP-C militanları eve girer girmez silahlarını çekerek bütün aileyi oturma odasına topladılar. Daha sonra silahlarını ateşleyen kızıl köpekler Ali Rıza Altınok ile eşi Fahriye Altınok ve kızı Nilgün'ü öldürdükten sonra kaçtılar.

Cenazeler Şişli camiinde kılınan cenaze namazından sonra Bebek'teki Aşiyan mezarlığında binlerce ülkücünün tekbir ve gözyaşları arasında toprağa verildi......

Şehit Altınok bir gün ülkücü gençlerle sohbet ettiğinde şöyle diyordu:

"Evlatlarım! Ben 50 yaşındayırn, emekli maaşım ve iyi bir ailem var. Ben de bazı kişiler gibi, "banane" diyemem mi, köşeme çekilip rahatıma bakamam mı? Ama ben öyle diyemem, çünkü ben esir soydaşlarıının acısını yüreğimde duyuyorum. Çünkü ben esir soydaşlarımın "hürriyet, hürriyet" diye bağırdıklarını dııyuyorum. Ben millî devleti, ben Türk birliğini kurmak istiyorum.

Çocuklarım, davamız en kutsal davadır. Ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz. Bunun şuuruna varıp birer alp-eren olacağız. Hepiniz birer alp-eren olacaksınız."

Başbuğ Alparslan Türkeş Altınok ailesinin katledilmesi üzerine vermiş olduğu demeçte şunları söylüyordu:

"Tetiği çektiren Ecevit ve ayaktaşlarıdır. Komünist ve bölücülerle eylem ve fikir birliği içinde olan Ecevit şehit ülkücülerin katledilmesinin tek sorumlusudıır. Bütün CHP'li vatandaşlar bir an önce Ecevit'in liderliğindeki CHP'den ayrılarak kanlı katliamlara ortak olmamalıdır. Bu aile katliamı Ecevit'in yaptığı tahriklerin sonucudur."


İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de! İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de!