‘Küflü Çikolata’ Olayında Son Gelişmeler ‘Küflü Çikolata’ Olayında Son Gelişmeler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde TÜMSİAD Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında Sincar Harekatına değindi.




Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde TÜMSİAD Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, Sincar operasyonu ile ilgili "Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz. Türkiye'nin DEAŞ'a yönelik operasyonda elde ettiği başarı bölgede oynanan oyunu ifşa etti." dedi.

Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın Konuşmasından Satır Başları;
"Ülkemizi sıkıntılarından kurtaracak ve geleceğe hazırlayacağız. Son yıllardaki en büyük imtihanımızı 15 Temmuz gecesi verdik. Milletimiz kendi istiklal ve istikbaline sahip çıktı. Bu millet bizim gurur kaynağımızdır. 
Terör örgütlerine karşı tarihimizin en büyük başarılarını elde ediyoruz. FETÖ'nün devletten, toplumdan, ülkemizin her köşesinden sökülüp atılması için önemli uygulamalar gerçekleştiriyoruz. Bu öyle birvirüs ki tamamen temizlenmesi gerekiyor. Her yerden temizlenmesi gerekiyor. 
"KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ"
Aynı şekilde PKK'nın da inlerine giriyoruz. Şimdi askerimiz jandarmamız polisimiz askerimiz korucularımız bunlarla adeta yerin altında da çarpışıyor. Sınır ötesinde PYD/YPG ile de çarpışıyoruz. Kimlerin desteğini alıyorlar görüyorsunuz. Oraları da onlara mezar ediyoruz. Biz bundan sonra kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz dedik ve kesiyoruz. 
Bölücü terör örgütü ve destekçilerinin gücünü kırdık, kırıyoruz. DEAŞ ile bizden başka ciddi bir şekilde mücadele eden yok. Kimse bize safsata anlatmasın. Şu anda 3 bini aşkın DEAŞ'lı etkisiz hale getirildi. Şimdi hedef Münbiç dedik. Amerika'nın başını çektiği koalisyon güçleriyle beraber Rakka'yı yaparız dedik. Amerikalı dostlara da yanınıza terör örgütlerini almayın dedik. Bir başka terör örgütüyle terör örgütü temizlenmez.
"TRUMP'A SUNACAĞIZ"
Elimizde belgeler var. Sayın Trump ile görüştüğümüzde kendisine sunacağız. Koskoca Amerika biz ele ele verelim Rakka'yı DEAŞ'a mezar ederiz. Musul'da da bu mücadeleyi sürdürelim. Bunları Irak'ta kendi hallerine bırakırsak kurban vermeye devam ederiz.
"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"
İşte Telefer işte Sincar... Baktık ki olmuyor Sincar'a bir operasyon öbür tarafa bir operasyon, 210-220 teröristi orada hallettik. En önemli merkezlerini orada vurduk. Neden? Bu milletle oyun oynanmaz. Herkes bunu görecek. Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı gayet iyi biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz.



"İŞADAMLARINA ÇAĞRI: YASTIĞINIZIN ALTINDAKİLERİ ÇIKARIN"
Bu ülkenin kullanılmayan her potansiyeli hem bizim hem iş adamlarımızın açısından büyük bir kayıptır. İş adamlarımıza sesleniyorum; yastığınızın altındaki değerleri çıkarın. Sürün bunları sermayenize. Biliyorum sizin resmi öz sermayenizin dışında da sermayeniz var. Sürün bunları."
"ÜLKEMİZDE ONLARIN MABETLERİNE BÖYLE BİR ŞEY YAPTIRMAYIZ"
İsviçre'de parlamentonun önünde posterime tabanca dayamışlar, diyor ki: Erdoğan'ı öldürün! Gücün yeterse öldürürsün, yapacağınız bir şey yaparsınız. Vakit saat gelince bu emanetin bir sahibi var, bunu vakti gelince alacaktır.Bunu kimse ne bir lahza ileri ne bir lahza geri alamaz. Oranın yönetimleri polisleri ile bunu izlerken kalkıp da "Ne yapıyorsunuz?" diyen var mı; yok! Bizim oralardaki camilerimize gamalı haçlarla boyaların yapıldığını görüyoruz. Bunları kendilerine söylüyoruz. Türkiye'de onlara ait mabetlere acaba bu tür işaretler konsa isyan ederler değil mi? Biz onlara ait mabetlere bugüne kadar böyle bir olumsuz şey asla yaptırmadık. Ülkemizde böyle bir şey olursa asla yaptırmayız. Niye? Biz asil bir milletiz. 
"ÇÖZECEKSENİZ ŞU İŞİN ÇÖZÜN! BU MİLLETİN BİR SABRI VAR"
Biz şu anda Batı'dan adaletini göstermesini istiyoruz. Ama Türkiye'ye, sene 1964, sene 2017. 54 yıldır AB kapısında Türkiye ile dalganı geçme. Çözecekseniz bu işi çözün. Bu milletin bir sabrı var. Diktatör dersiniz, her türlü hakareti yaparsınız sabır. Nereye kadar sabır? Bir yere kadar sabır. Bir büyük reformu sizlerin onayıyla hayata geçirdik. Bu da onları rahatsız ediyor. Millet karar veriyor. Milletin verdiği karar herşeyin üstünde değil mi? 16 Nisan halkoylaması sonuçlarının ülkemiz, milletin ve geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden diliyorum. Avrupa'da böyle bir katılım var mı? Yüzde 85,5'luk bir oranla demokratik tercih ortaya koydu. Yaklaşık 50 milyon vatandaşımın her birine teşekkür ediyorum. 25 milyon 157 bin evet oyuyla bu büyük reformun yüzde 51,4 oranla hayata geçmesi yönünde irade beyan eden vatandaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum.
"O SANDIKLAR DA SİZE KALSIN"
Kardeşlerim seçim meydanları er meydanlarıdır. Demokrasi için seçim meydanı, pehlivan için Kırkpınar'dır. Seçim bittikten sonra ortaya çıkan sonucu gölgelemek için gösterilen gayretleri üzüntüyle takip ediyorum. Bizim hukukumuzda nihai kararı YSK verir. Bunlar ne yaptı? YSK kesin kararını da açıklamasına rağmen Danıştay'a müracat ettiler, zaten olumsuz geleceği belli. Yetinmediler, AYM'ye gittiler. AYM zaten daha önceden açıklamasını yapmıştı. Şimdi AİHM'de çözüm arıyorlar. Bundan sonra bir sonraki seçime hazırlanmak gerekir. Artık heyecanınızı oraya saklayın. AB ülkemize yönelik haksız tutuömunda değişiklik yapmassa bunun için de bir halkoylaması olabilir. Türkiye'yi kapısından içeri sokmayanlar bu halkoylamasından neden rahatsız oluyorlar. Yani gerçekten bunlar bizi çok mu seviyor. Yeni bir şey daha duydum: Avrupa'da halkoylaması için sandık kurdurmazlarmış. o sandıklar size kalsın. Onlarda sizin ayrıca bir yüz karanız olacak.
"BİZE ÜLKE OLARAK BÖYLE DOSTLAR LAZIM"
Yüreği bu ülke için çarpmayanlarla hedeflerimize ulaşamayız. Bakınız, halk ozanımızın ne diyor; Duydum dost yarelenmiş yine gönlüm hoş değil... Dost hasreti zor imiş he dem ahu zar imiş.. İşte bize ülke olarak böyle dostlar lazım. Kendi ülkesine kendi milletine dost olmayan kiminle iyi olursa olsun bize yaramaz. Türkiye ancak yerli ve milli bir anlayışla ve kadrolarla arzıu ettiği şekilde güçlü bir gelecek inşaa edebilir. Herhangi bir kuruluş ülkemizi eleştirdiğinde aynı ağızla üzerimize gelenlerin yanımızda yerleri yok. Benim bakanımı kendi konsolosluğuna sokmuyor, oradaki soydaşlarımızın üzerine geliyorlar, eee yine de sert olmasak. Sen ne diyorsun ya? Bu bizim değerler silsilesi içinde yeri olmayan bir anlayıştır.
"KURUCUSU OLDUĞUM PARTİYE TEKRAR ÜYE OLACAĞIM"
Kurucusu olduğum partiye tekrar üye olacağım. Ardından da 21 Mayıs'ta kongremizde partimizin yeni yönetim şekli belirlenecek. Bir yandan teşkilatlarımız güçlenecek seçimlere hazırlanacağız bir yandan da icraatlarımızla devam edeceğiz. Bu işler on dönüm bostan yan gel yat osman.. Bu anlayışla olmaz. Eğer bir hedefiniz varsa kendinizi sürekli yenileyeceksiniz. Muhalefetin yaptığı gibi sadece başkalarını suçlarsanız böyle olursunuz. Şirazeleri o kadar kaymış ki başarısızlıklarını sebebini doğrudan millete yüklemeye başladılar. Avrupa'daki nazi artıklarıyla buluştular.