İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de! İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Irak'ın Kerkük kentinde kamu binalarına resmi günlerde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının Irak bayrağıyla birlikte göndere çekilmesine tepki gösterdi. Müftüoğlu, bayrağın Kerkük'ün çok kültürlü kimliğini aşındırma riski bulunduğunu kaydetti.
Irak'ın  Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, tartışmalı bölgeler arasında yer alan kentte resmi yazışmalar için Arapça'nın yanı sıra Kürtçe'nin de kullanılmasını zorunlu yaptı. Aynı zamanda  Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üyesi de olan Vali Kerim, tüm kamu kurum ve kuruluş binalarına  Irak bayrağının yanı sıra IKBY bayrağının asılması talimatı verdi.
IRAK BAYRAĞININ YANINA KÜRT BEZ PARÇALARI DA ÇEKİLECEK
Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kentteki tüm resmi yazışmaların bundan sonra Arapça ve Kürtçe olarak yapılması kararı aldık. Bu karar  Irak anayasasına göre alınmıştır" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, karara uymayan tüm kurumlar hakkında da soruşturma açılacağı eklendi. Öte yandan,  Nevruz Bayramı vesilesiyle  Kerkük'te hükümet binalarına  Irak bayrağının yanında  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bez parçaları'nın da çekilmesi için valilik tarafından il meclisine teklif sunulduğu da aktarıldı.



'VALİ ATEŞLE OYNUYOR'
Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi,  Kerkük Valisi Necmeddin Kerim'in kamu binalarına  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının asılması talimatına tepki göstererek, "valinin ateşle oynadığını" söyledi. Salihi, kentteki tüm kamu binalarına IKBY bayrağının asılması talimatı verdiğini belirterek, " Kerkük Valisi, Türkmenlerin göz bebeği ve Türk şehri olan  Kerkük'e  Kürdistan bayrağını diktirerek ateşle oynuyor ve kentte kardeş kavgası çıkarmak istiyor" değerlendirmesinde bulundu.  Kerkük'ün tartışmalı bölgeler arasında yer aldığının altını çizen Salihi, bu talimatın anayasaya ve hukuka aykırı olduğunu ifade etti. Bölgedeki Kürt partiler arasındaki sorunlara da değinen Salihi,  Irak merkezi yönetimin ve siyasi grupların valinin talimatına sessiz kalmalarını eleştirdi.



ITC Başkanı Salihi, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:
"Hem içerideki siyasi taraflar hem de komşu ülkeler bizi bu mücadelede tek başına bırakmasın. Bir taraftan askeri güçle  Kerkük petrollerine el koymak, diğer taraftan  Kürdistan bayrağını  Kerkük binalarına zorla astırmak ve  PKK terörünü bölgeye getirmek, büyük bir olaydır ve bundan barış sağlanmaz.  Kerkük ve Türkmen bölgelerini kan gölüne çevirmek isteyen taraflar var" diye konuştu.



KERKÜK'ÜN DURUMU
Irak'ın kuzeyinde yer alan  Kerkük,  Irak merkezi hükümeti ve IKBY arasında 140'ıncı madde kapsamında tartışmalı bölge sayılıyor.  Kerkük İl Meclisi'nin kararıyla kentte Arapça, Kürtçe, Türkmence ve Süryanice resmi dil kabul ediliyor. Terör örgütü DEAŞ'ın Haziran 2014 tarihinde ülkenin 2'nci büyük kentti  Musul ve diğer bölgeleri ele geçirmesinden sonra, IKBY'ye bağlı Peşmerge güçleri  Kerkük başta olmak üzere tartışmalı bölgelerin büyük çoğunluğunu kendi hakimiyetine aldı.  Kerkük kenti aynı zamanda  Duhok kentinden sonra en çok iç göçmen barındıran 2'nci kent konumunda. Vali Kerim, eski  Irak  Cumhurbaşkanı  Celal Talabani'nin liderliğindeki  Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro üyesi.
Irak'ın Kerkük kentinde bir araya gelen Türkmen siyasetçiler, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının hükümet binalarına çekilmesi kararına tepki gösterdi.
Kerkük'te Türkmen Milliyetçi Hareketi genel merkezinde bir araya gelen Irak Türkmen Cephesi (ITC), Türkmen Hak Partisi, Türkmeneli Partisi, Türkmen Karar Partisi ve Türkmen Adalet Partisi yetkilileri, ortak bir bildiri ile Kent Valisi Necmeddin Kerim tarafından verilen bayrak kararının geri çekilmesi talebinde bulunuldu.


 Türkmen siyasi partileri adında ortak bildiriyi okuyan ITC Başkan Yardımcısı Hasan Turan, şunları ifade etti: 
"Nevruz Bayramı vesilesiyle Kerkük'te hükümet binalarına Irak bayrağının yanında IKBY bayrağının da çekilmesi kesinlikle anayasaya aykırıdır. Kardeşçe bin yıllardır yaşayan Kerküklüler arasında bir fitne yaratma adımı olarak değerlendirdiğimiz bu gelişme yerine, kentteki güvenlik durumunun iyileştirilmesi, hizmet çalışmalarının artırılması ve DEAŞ'ın kontrolündeki bölgelerin bir an önce kurtarılmasına yönelinmesi daha elzemdir. Vali tarafından sunulan bu talebin, il meclisi üyeleri tarafından onaylanmamasını talep ediyoruz.''
Turan, ''Anayasa ve yasalara aykırı olan ancak bize göre bir milletin simgesi gibi görünün IKBY bayrağının, Kerkük kamu binalarının üzerine çekilmesi bu kent için bir fitne tehlikesi yaratmaktadır. Irak eski Cumhurbaşkanı Talabani yıllarca cumhurbaşkanlığı makamında ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) başında olmasına rağmen bu ve buna benzeri adımlar atmadı. Kerkük'ün hassasiyetinden dolayı tüm taraflarla istişare ederek kararlar alırdı. Bu KYB'nin içindeki anlaşmazlıkların da bir yansımasıdır'' değerlendirmesinde bulundu.
KYB KERKÜK'TEKİ KUZEY PETROL ŞİRKETİ'NE EL KOYDU 
ITC Başkanı Erşet Salihi ise Kerkük üzerinde Kürt güçleri arasında farklı çekişmelerin yaşandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Önce Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) ait askeri güçler Kerkük'teki Kuzey Petrol Şirketi'ne el koydu. Hemen ardından Kürdistan Demokratik Partisi'ne (KDP) bağlı askeri güçler de petrol kuyularının olduğu bölgeye güç sevkıyatı yaptı. Türkmenler kentin bir savaş sahasına dönüşmesinden endişe ediyor. Oyunlar yine dolanıp Türkmenlere dönüyor."  
Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üyesi de olan Vali Kerim, Kerkük İl Meclisi'ne önceki gün bir yazı göndererek, Nevruz kutlamaları dolayısıyla Kerkük'teki tüm kamu kurum ve kuruluş binalarına Irak bayrağının yanı sıra IKBY bayrağının asılması talimatı vermişti. 
Büyükelçi Müftüoğlu, Kerkük Valiliğinin, resmi günlerde vilayetin tüm resmi dairelerinde IKBY bayrağının Irak bayrağıyla birlikte göndere çekilmesi için Kerkük Vilayet Meclisi nezdinde yaptığı başvuru hakkındaki bir soruya verdiği cevapta, bu başvurunun yadırgandığını belirtti.
Irak anayasasının Irak’taki tartışmalı iç idari sınırlarla ilgili olarak izlenmesi gereken süreci tespit ettiğini vurgulayan Müftüoğlu, "Bu süreç işletilmeden Kerkük’ün statüsüyle ilgili olarak yapılacak tek taraflı tasarrufların Irak’taki uzlaşı ve istikrar çabalarına zarar vermesi tehlikesi bulunmaktadır. Bu tür girişimlerin Irak’ın sosyal, kültürel ve ekonomik zenginliğinin vücut bulduğu Kerkük’ün çok kültürlü kimliğini de aşındırma riski bulunmaktadır.​" ifadelerini kullandı.


ONGUNHABER MİLLİ MESELELERDE SAYIN CUMHURBAŞKANI VE SAYIN BAHÇELİ GİBİ TAVİZ VERMEYİ HİÇ DÜŞÜNMÜYOR,DÜŞÜNMEYECEKTE...
Ankara da Yıllardır Kabul Gören Paçavra,Kerkük de Tepki mi Görüyor?
Bir Devletin,Tek Kırmızı Çizgisi Olur!




İktidar Partisi Özellikle Dış Politika Stratejilerini Yeniden Gözden Geçirmeli.

Ak Parti ile Türkiye Devleti'nin Kırmızı Çizgilerinde Bir Çelişki mi Var? Sayın Bahçeli Yerinde Teki Vermişti  
Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Lideri Mesut Barzani'nin Türkiye ziyareti sırasında Kuzey Irak bayrağının da göndere çekilmesine salı günkü grup toplantısında sert tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Yıldırım'ın "Bir bayrak hikayesidir gidiyor" sözlerinin ardından yeni bir açıklama yapmıştı.
Mesajlarını Twitter üzerinden paylaşan Bahçeli "Sayın Başbakan'a millilik övgüleri yaparken, mahcup olacağımız, yüzümüzü kara çıkaracak misal ve eylemlerle karşılaşmaktan üzülüyoruz. Güzele güzel diyoruz naz ediyor; çirkine güzel diyoruz haz ediyor. Nasıl iştir, anlamak, anlam vermek mümkün değil?" dedi.
MHP GENEL BAŞKANI DR.DEVLET BAHÇELİ'NİN TWİTTER MESAJLARI
1 Mart 2017 Çarşamba 18:57