Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi
“Polis ve Kanun Uygulayıcıların Mesleki Sağlık ve Güvenlik Projesi” açılışında konuşan Şahin, “Kolluk güçleri asgari güç kullanarak olayları kontrol altına alabilmeli” mesajını verdi. Şahin, “Bazen kolluğun gereğinden fazla güç kullanması sonucu muhatapların ölümüne sebebiyet verilerek kamuoyunda haklı eleştiri konusu olunmaktadır. Bunun sonucunda kolluk kuvvetlerinin ve dolayısıyla devletimizin imajı ister istemez zedelenmektedir” dedi.
 
 
REKTÖRLÜKTEN KINAMA
 

18 Aralık günü, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Göktürk-2 uydusunun uzaya gönderilme töreni nedeniyle çıkan olayların ardından ODTÜ’de, dün ise öğretim elemanları ve öğrenciler, “Şiddet varsa, polis varsa, ders yok” sloganıyla derslere girmedi. Hazırlık Bölümü’ndeki tüm dersler iptal olurken, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki bölümler ile Tarih ve İnşaat bölümlerinde büyük oranda ders yapılmadı. Önceki gün de ODTÜ Rektörlüğü, polisin sert müdahalesini eleştirmiş ve olayları kınamıştı.
 
 
SUÇLU REKTÖR
 
Rektörlüğün polisi eleştirmesine Ankara Emniyeti’nden yanıt geldi. Emniyetin açıklamasında, alınan tedbirleri ODTÜ Rektörlüğü’nün istediği, okula başka yerlerden yabancıların girdiği, bunun da ODTÜ’nün özel güvenliğince engellenmediği savunuldu. Açıklamada, “Eylemlere karışan öğrencilerin çoğunun ODTÜ dışındaki öğrencilerden olduğu gerçeğinden hareketle, kampüs girişlerindeki güvenliğin birinci derecede sorumlusu Rektördür. İfade özgürlüğü ile ilgisi olmayan ve şiddet içeren bu kanuna aykırı eylemlerin önceden önlenmesi adına asıl sorumlu olan Rektörlüğün herhangi bir çabasının olmamasının üniversitede şiddet olaylarının azalmasına katkıda bulunmayacağı açıktır” denildi.