Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye rejimine Şubat ayı sonuna kadar süre vermişti. Sürenin bu gece dolmasıyla beraber Suriye'deki rejim hedefleri OBÜS ve çok namlulu roket atarlar (ÇNRA) ile vurulmaya başladı.

İHA'lar ile tespit edilen rejime ait hedefler, SİHA, OBÜS, ÇNRA ile etkisiz hale getiriliyor. Reuters, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye'de Halep Havalanı dahil pek çok önemli üs ve hedefi vurduğunu bildirdi.

İdlib'de 36 askerimizin şehit edilmesinin ardından Türk ordusu tarafından ablukaya alınan ve ağır kayıplar veren Esed rejimi, BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi aracılığıyla Avrupa ülkelerine Türkiye'yi durdurmaları için çağrı yaptı.

TEL RIFAT'TAKİ HEDEFLER VURULUYOR

Suriye rejimi, Rus askeri polisi ve YPG'nin ortak hareket ettiği Tel Rıfat da hedefler arasındaydı. Tel Rıfat yakınlarındaki Minnag Askeri Hava Üssü ateş altına alındı.

ÇOK SAYIDA HAVA ARACI VE TANK KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ

Neyrab Hava Üssü de TSK tarafından vuruldu. İdlib güneyindeki stratejik Maaretunnuman, Vadi el Deyf, Tel Merdih, Mar Debse'deki hedefler de çok namlulu roket sistemleriyle hedef alındı. Bu operasyonlarda çok sayıda hava aracı ve tankın kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.

TEŞEKKÜRLER MİT, REJİMİN ÜST DÜZEY KOMUTANLARI TOPLANTIDA VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'deki tüm unsurlarını kullanarak rejim ve destekçilerini vurmaya devam ediyor. Halep'e bağlı Han Tuman'da rejimin üst düzey komutanları toplantı halindeyken vuruldu. Enkaza dönüşen binadaki rejimin 124. Alay Komutanı Tümgeneral Burhan Rahmun ile Tuğgeneral İsmail Ali, Tuğgeneral Nasr Davya, Albay Şeref İbrahim Bedir Kazak, Binbaşı Muhammed Majed El-Hamid, Teğmen Mazen Farvati ve Teğmen Şeraf Hamza Ali Mahmud öldürüldü.

VARİL BOMBASI YAPIM MERKEZİ VE KİMYASAL HARP TESİSİ YERLE BİR EDİLDİ

Emperyalist Güçler Libya'da Yığınak Yapıyor. Emperyalist Güçler Libya'da Yığınak Yapıyor.

Rus hava savunma sistemleri ile çok sayıda uçak ve helikopterin bulunduğu Halep'teki Kuveyris Hava Üssü'ne SİHA'larla ağır hasar verildi. Rejimin imha edilen SA-17 ve SA-22 hava savunma bataryası sayısı, buradaki imhalarla birlikte 6'ya çıktı. Halep'a bağlı Mamel Difa'da bulunan kimyasal harp tesisi, 7 adet deposuyla yerle bir edildi. Halep doğusundaki Sifira Üssü de TSK'nın vurduğu noktalardan birisi oldu. Rejimin Sifira'daki havan/varil bombası üretim merkezi kullanılamaz hale getirildi; cephanelikte büyük patlamalar yaşandı. Suriye'deki büyük katliamlarda imzası olan rejim komutanı Süheyl Hasan, 2014'teki Halep saldırısını buradan başlatmıştı. Hama'ya bağlı Curin'deki rejim karargâhı ile İdlib/Halep hattındaki çok sayıda tank, füze rampası ve askeri araç da TSK ateşinden nasibini aldı.

HİZBULLAH KARARGÂHLARI DA VURULDU

TSK,Han Tuman'da rejim generallerinin yanı sıra İranlı milislerin karargahını da hedef aldı. Burada en az 70 milis öldürüldü, onlarca milis yaralandı. Milislerin cansız bedenleri ve yaralılar Halep'teki üniversite hastanesi ve askeri hastaneye kaldırıldı. Her yer ceset ve yaralılarla dolduğu için hastaneler bir süre kapatıldı. Milislerin İmam el-Bakir Tugayı ve Fatımiyyun Tugayı'na bağlı olduğu belirtildi. İran'ın Kum kentindeki Şii dini medreselere ait Hawzahnews sitesinin haberine göre, öldürülenler için Kum kentindeki Fatıma-i Masume Türbesi'nde bugün cenaze töreni düzenlenecek. Türkiye ve muhaliflerin operasyonu öncesinde Serakib hattına yoğun asker ve silah sevkiyatı yapan Lübnan Hizbullah'ı da hedefteydi. SİHA'lar Hizbullah'ın Serakib kırsalındaki karargahını vurdu. Aralarında sözde komutanların olduğu en az 15 kişi öldü, 50'yi aşkın milis yaralandı. Hizbullah'a yakın sosyal medya hesaplarında, öldürülen milislerin isim/resimleri yayınlanarak Türkiye'ye tehditler savruldu.

PARALI RUS KATİL ŞİRKETİ WAGNER PERSONELİ DE VURULDU

TSK'nın intikam fırtınasından Ruslara bağlı paralı askerler de nasibini aldı. Rejim medyası, Maar'ed Numan yakınlarında Rusya'nın paralı asker şirketi Wagner'in kullandığı bir noktanın da vurulduğunu iddia etti. Haberlerde 5 Rus milisin öldüğü, çok sayıda da milisin de yaralandığı öne sürüldü. Ancak Rus ve Türk resmi makamlarından konuyla ilgili açıklama yapılmadı. Muhalifler ise kendilerinin katıldığı son çatışmalarda 17 Rus askerin öldürüldüğünü ileri sürdü. Ayrıca Hama'ya bağlı Abudali köyündeki Şebbiha ve Rus paralı askerlerin kullandığı iki büyük operasyon merkezi de SİHA'lar tarafından bombalandı.

KELLE BEDENE AĞIR GELİNCE KÜSTAH CÜMLELER SARF EDİLİR.
İdlib'de gerilimin tırmanması nedeniyle acil olarak toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde konuşan Caferi, küstah cümleler sarf ederek "Ülkem, Erdoğan rejiminin barışçıl Suriyelileri savaşı körüklemek için kullanmasına, NATO'yu kendi çocukça maceralarına çekmek ve Türkiye'nin AB'ye girişini kolaylaştırmak amacıyla sivilleri Avrupa ülkelerine şantaj aracı olarak kullanmasına kararlılıkla karşı çıkıyor" dedi.

                   

                       Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi

"TÜRKİYE'Yİ DURDURUN" ÇAĞRISI

Suriye'de sivillere yönelik katliam üstüne katliam yapan Esed rejiminin BM'deki sözcüsü Caferi, Avrupa ülkelerine "Yükümlülüklerinizi yerine getirin, Türkiye'yi durdurun" çağrısı yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Uçaklarımıza taarruz eden Rejime ait 2 SU-24 tipi uçak düşürülmüştür. Bir SİHA'mızı düşüren hava savunma sistemi ile diğer 2 hava savunma sistemi imha edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

REUTERS VE SURİYE RESMİ AJANSI DOĞRULADI
 Rejime ait 2 Rus yapımı taarruz uçağının düşürüldüğü bilgisini Suriye Resmi Haber Ajansı SANA'da doğruladı. SANA, 2 savaş uçaklarının Türkiye tarafından düşürüldüğünü ve pilotların uçaklardan paraşütle atlayıp kurtulduklarını duyurdu.

Öte yandan İngiliz Haber Ajansı Reuters da rejime ait uçakların düşürüldüğü bilgisini paylaştı.Öte yandan,Suriye'nin güneyindeki Dera kentinde muhalif gruplar, Tafas ile Dail bölgeleri arasında Esad rejimine bağlı hava istihbarat kontrol noktasını ele geçirdi. Muhalifler, ayrıca rejime bağlı Ebu Cafer adlı komutan ile bir askeri esir aldı.

Suriye'de muhalifler 2 rejim askerini esir aldı, System.String[]

KORKU BÜYÜDÜKÇE GÖRÜŞMELER SIKLAŞTI

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter tarafından oluşturulan Geçici Hükümet'ten üst düzey bir heyet, Suriye'yi ziyaret ederek Esad rejimi yetkilileriyle görüştü. Libya Bingazi merkezli Marsad internet gazetesinin haberine göre, dün akşam başkent Şam'a giden Libya heyetinde Hafter Hükümeti Başbakanı Yardımcısı Abdurrahman el-Ahiraş, Dışişleri ve Uluslararası Yardımlaşma Bakanı Abdulhadi el-Huveyc, Savunma Bakanı Yunus Ferhan ve İstihbarat Şefi Mustafa el-Mukaran yer aldı.Siyasi, güvenlik ve bilgi paylaşımı gibi konuların koordinasyonun değerlendirileceği ziyarette "Türkiye'nin operasyonları" meselesinin de görüşüleceği bildirildi. Libya heyetini, Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat karşıladı.