Avrupa'ya gitmek için sınırda beklerken Yunanistan tarafından atılan gaz bombasına maruz kalanlara şefkatle müdahale eden acil tıp teknisyeni Büşra Durmaz'ın merhameti duygulandırdı.Pazarkule Sınır Kapısı'nda Yunan güvenlik güçleri tarafından atılan biber gazından etkilenen çocuklara tedavisinin ardından çikolata vererek sevindiren Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz Yunanistan sınır güvenlik güçlerine insanlık dersi verdi.

Mal Bildiriminde Bulunmayan Adaylara Şüpheyle Bakılıyor Mal Bildiriminde Bulunmayan Adaylara Şüpheyle Bakılıyor

Ülküocaklarında sağlık ve hijyen eğitimi ile ilgili seminerler verdiği bilgisini aldığımız Acil Tıp Teknisyeni Durmaz'ın tedavi ettiği çocuklara çikolata vererek sevindirmesinin videosu ise biranda sosyal medyada en çok izlenenler arasına girdi. 

Yunanistan güvenlik güçleri jiletli telle tahkim edilmiş barikat kurduğu tampon bölgede bekleyen göçmenlere sık sık gaz bombası atıyor.Vefalı Türk her zaman olduğu gibi herşeye rağmen merhamet dolu yüreğini açıp yaraları sarıyor...

ATT Büşra Durmaz, Yunan güvenlik güçlerinin müdahalesinden birçok düzensiz göçmenin etkilendiğini dile getirdi. 112 Personeli ATT Büşra Durmaz; "Sınır kapısında görevimizin başındaydık. Sınır kapısından merkeze çıkış yaptığımız esnada Yunan askerlerinin bir müdahalesi söz konusu oldu.  Rüzgâr ters esince sivil alanlara doğru gazlar gelmeye başladı. Çok sayıda kadın ve çocuk vardı gazdan etkilendi. Ekip arkadaşlarım diğer insanlara müdahale ederken bende çocuklara oksijen desteği verirken sakinleşmeleri için  onlaraçikolata verdim. Çocuklar mutlu olsun, gülsün, üzülmesin çünkü savaştan en çok etkilenen onlar. Yüzlerinde bir tebessüm oluşturmayı istedik. Bu sebeple de çocuklara çikolata verdik ve onların tedavilerini hızlı bir şekilde tamamlamaya çalıştık." Şeklinde konuştu.

112 Personeli ATT Büşra Durmaz, Yunan güvenlik güçlerinin müdahalelerinde kullandığı biber gazından kendilerinin de etkilendiğini belirtti. Durmaz; "Bizde gazdan fazlasıyla nasibimizi aldık. İlk gün İstanbul’dan buraya çok acil bir şekilde geldiğimiz için gaz maskelerimiz yoktu. Aktif bir şekilde Yunan güvenlik güçlerinin müdahale ettiklerini bilmiyorduk. Araçtan indiğimizde biber gazına maruz kaldık ekip arkadaşlarımızla. Hepimizin gözlerinden yaşlar gelerek tedavileri tamamlamaya çalıştık. Biz o haldeyken bebek ve çocukların hali bizden daha kötü bir durumda oldu. Göçmenlerin konakladıkları alanlara da biber gazı attıklarını gördük. Ses bombaları gerçekten korkutucuydu. Yetişkin birey olarak bizleri de tedirgin etti. Çocukların psikolojisini düşünemiyorum bile. Kötü bir manzara var orada gerçekten bir dram söz konusu. Burada, polisimiz, askerimiz,  il sağlık müdürlüğü personelimiz ellerinden gelen gayreti gösteriyor." İfadelerini kullandı.