TRT Haber milli bayramları karıştırdı. 3 ayrı spikerin haber sunumu sırasında stüdyodaki dev LED ekranda “19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” yazısı görüldü. Sosyal medyadan tepkiler gelince hata fark edilerek, yazı düzeltildi. 

Programın sunucusu Oya Eren, bayramın ismini doğru söylemesine rağmen arka plandaki "19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" yazısı kaldırılmadı.TRT'deki tuhaf hata için sosyal medyada 'TRT'de kafalar pırıl pırıl,TRT bayramları karıştırdı' gibi yorumlar yapıldı.

TRT, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın karıştırılarak, ‘Cumhuriyet Bayramı’ yazılmasıyla ilgili sorumlu personel hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Gelen Tepkilerin Ardından TRT Özür Mesajı Yayımladı

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. pic.twitter.com/wduh4uzjPO — TRT Kurumsal #EvHayatDolu (@TRTKurumsal) May 19, 2020

BU TUHAFLIK DAHA ÖNCEDE YAPILDI

Medeniyet Eğitime Verilen Değer İle Ölçülür Medeniyet Eğitime Verilen Değer İle Ölçülür

TRT'nin bu hatasının tek seferlik olmadığı ortaya çıktı. Bu sabah saatlerinde de aynı hata yapılmış. TRT, yaptığı duyuruyla faturayı personele kestiğini açıklamıştı ama hatanın gün boyunca tekrarlanması TRT'deki denetim,dikkat ve liyakat sorununu da gözler önüne serdi.

trthaber2.jpg

TRT HABER RESMİ VE DİNİ BAYRAMLARI DOĞRU PAYLAŞMIŞ AMA...

Daha önce TRT Haber sosyal medyada ve web sayfasında Dini ve Milli Bayramları oldukça hoş bir infografik ile doğru ilan etmiş.Eleştirel haber yaparken doğrularıda not düşmek gerektiğine inanıyoruz.