ABD Başkanı Donald Trump, kendisiyle eşinin Corona virüsü test sonuçlarının pozitif çıktığını açıkladı. Sabah saatlerinde Trump'ın yakın danışmanlarından Hope Hicks'e yapılan Corona virüsü testi sonucu pozitif çıkmıştı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump, “Bu akşam, First Lady ve benim Corona virüs test sonuçlarımız pozitif çıktı. Süratle karantina ve tedavi sürecimize başlayacağız. Bunun üstesinden HEP BİRLİKTE geleceğiz” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs testinin pozitif çıkmasının üzerinden 24 saat geçmeden Marine One adlı özel Beyaz Saray helikopteriyle hastaneye kaldırıldı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump'ın tedbir amaçlı olarak Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'ne götürüldüğü, "kendisini yorgun hissettiği ama moralinin yerinde olduğu" kaydedildi.

Kan Tahlillerindeki Kısaltmaların Anlamı Ne? Kan Tahlillerindeki Kısaltmaların Anlamı Ne?

Beyaz Saray Basın Sekreteri Kayleigh McEnany, Başkanın doktorundan bir güncellemeyi paylaştı : “Bu öğleden sonra, Walter Reed ve Johns Hopkins Üniversitesi'nden uzmanlara danışarak, daha fazla izleme için Başkanın Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'ne taşınmasını tavsiye ettim. Bu akşam Başkan'ın çok iyi olduğunu bildirmekten mutluluk duyuyorum. Ek oksijene ihtiyaç duymuyor, ancak uzmanlara danışarak Remdesivir tedavisini başlatmayı seçtik. (Remdesivir, Gilead Sciences tarafından geliştirilen antiviral bir ilaç.) İlk işlerini tamamladı ve rahat bir şekilde dinleniyor.

 Cuma günü erken saatlerde doktor, Trump'ın deneysel Regeneron antikor kokteylini de aldığını duyurdu.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Başkan Donald Trump’ın katılacağı tüm etkinliklerin iptal edildiği belirtildi.3 Kasım seçimlerine yalnızca 33 gün kala, pozitif testin Trump'ın eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'a karşı kampanyası için ne anlama geleceği belirsiz .74 yaşındaki Trump, asemptomatik olsa bile kendisini seçim kampanyasından uzaklaştırmak zorunda kalacak. 

Küresel piyasalar, ABD Başkanı Donald Trump ve eşinin koronavirüs testlerinin pozitif çıkması sonrasında sert düştü. ABD vadelilerinde eksiler yüzde 2'yi geçerken Asya tarafında resmi tatil dolayısıyla birçok borsada işlem gerçekleştirilmezken, Japonya'da Nikkei 225 endeksi günü düşüşle tamamladı.  Karışık gelen veriler ve ABD Başkanı Donald Trump'ın, kendisi ile eşinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından, Nikkei 225 endeksi günü yüzde 0,7 azalışla 23.029,90 puandan tamamladı. Çin, Hindistan, Hong Kong ve Güney Kore borsalarında ise tatil dolayısıyla işlem gerçekleştirilmedi.

Trump'ın seyahat ettiği yerlerin haritası: Harrisburg, Penn .;  Cleveland, Ohio;  Minneapolis ve Duluth, Minn .;  ve Bedminster, NJ