İsrail’in HAMAS örgütü ile savaşının devam ettiği süreçte, Kamuoyundaki İsrail ile ticaret durdurulsun baskıları sonrası hükümet İsrail ile ticareti askıya aldı.

Mevcut süreçte Türk firmalarının aylarca İsrail’le ticaret yapması hem de bu tedariki arttırması büyük tepki çekmişti.

Türkiye’den İsrail’e giden gemiler ile ilgili araştırmalar yapan ve gündeme getiren Gazeteci Metin Cihan’ın son iddiası ise Kocaeli’yi yakından ilgilendiriyor. Cihan, İsrail ile ticaret yapan firmalardan birinin sahibinin Gebze Belediyesi eski Başkanı AK Partili Adnan Köşker olduğunu iddia etti.

İSRAİL PAYLAŞIMI ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

2009-2019 yılları arasında Gebze Belediye Başkanlığı yapan Adnan Köşker’in İstanbul’da yapılan Gazze mitingi fotoğrafları paylaştığı, “Şehitlerimize rahmet, Filistin’e destek, İsrail’e lanet. Ezan Dinmez, Bayrak İnmez, Vatan Bölünmez…” paylaşımını alıntılayan Metin Cihan, “Köşkerler Çelik. MÜSİAD üyesi. İsrail’e çelik halat ve tel satıyor. Sahibi Adnan Köşker. Böyle şeyler paylaşıyor” yazdı.

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA: “10 YILDIR İHRACAT YAPIYORUZ”

Eski Belediye Başkanı Adnan Köşker iddiaları doğruladı. Haberp.com’dan Adalet Bora’ya konuşan Adnan Köşker, iddiaları doğruladı. 10 yıla yakındır İsrail’e ihracat yaptıklarını söyleyen Adnan Köşker, “Bizim ihracatımız diğer büyük firmaların yanında yüzde bir bile değil. Ancak hükümetin aldığı kararın ardından zaten ihracat durdu. Daha önceki anlaşmamız ve ödemeler nedeniyle malları teslim ettik ve şu anda da zaten bildiğiniz gibi ihracat tamamen durduruldu” şeklinde konuştu.

“SADECE BİZ YAPIYORMUŞUZ ALGISI HAKSIZLIK”

İsrail’e lanet paylaşımı yapmanıza rağmen rağmen ihracata devam ettiniz mi sorusuna ise Köşker, “Evet, ancak dediğim gibi önceki siparişler ve anlaşmalar gereği olan malları teslim ettik. Sonrasında zaten kısıtlama ve yasak geldi. Kocaeli’de ve Türkiye’de yüzlerce binlerce firma İsrail’e ihracat yapıyor. Sanki sadece benim firmam ihracat yapıyormuş algısı haksızlık. Bununla birlikte biliyorsunuz Filistin’e ihracat yapılmıyor. İsrail üzerinden yapılıyor. Yani ihracatı sadece İsrail’e değil Filistin’e de yapıyoruz. Üstelik devletler arasında sorun yoktur. Şu anda Natenyahu bu sorunun temelini oluşturuyor. Halklar ve ticaret erbabı hiçbir zaman savaş istemez’ dedi.

ADNAN KÖŞER KİMDİR ARŞİVE BAKALIM

Köşkerler Çelik Halat ve Mak. San. Tic. A.Ş.’nin sahibi olan AKP’li Adnan Köşker, iki dönem Gebze Belediye Başkanlığı yaptı, geçtiğimiz yıl AKP Kocaeli Milletvekili adayı olan ve 31 Mart yerel seçimlerinde Gebze Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için başvuruda bulundu. AK Parti Gebze İlçe Teşkilatının kurucuları arasında olan Köşker, Ekonomik İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı, AK Parti Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AKP Meclis Üyeliği görevlerinde bulunarak AKP’nin Kocaeli’deki kuruluşunda ve yapılanmasında görev yaptı.

ADI FETÖ İLE ANILDI

Lakin Köşker, terör örgütü FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda en çok adı geçen isimlerden biriydi. Köşker döneminde, Gebze Belediyesi’nde görevli çok sayıda kişi gözaltına alındı veya görevden uzaklaştırıldı. O dönemde en dikkat çeken isimlerden Köşker’in Gebze dışından ekibi için özellikle getirdiği, FETÖ’nün deniz kuvvetleri imamı olduğu ortaya çıkan, imar müdürlüğü başta olmak üzere birçok önemli müdürlüğü emrine verdiği Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev Orhan Sipahioğlu’ydu.

KAYNAK LİNK: Adnan Köşker’in firari FETÖ imamıyla konuşmaları

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 2017 yılında yaptığı basın açıklamasında ““Bunların alayı FETÖ’cü. AKP Genel Başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de FETÖ’cü. Türkçe Olimpiyatlarını hatırlayın. FETÖ’cü derken 15 Temmuz da silahı aldı darbeci diye demiyoruz. Sağladıkları imkanları ve iş birlikleri olarak söylüyoruz.” demişti.

Adnan Köşker, 2014 yılında Ardahan Çıldır Karakale Köyü Derneği tarafından düzenlenen kaz gecesine konuk olduğunda sağ tarafında MİT Başkanı Hakan Fidan’ı sorgulamak isteyen savcı Saadettin Sarıkaya’nın oturması gündem olmuş, Köşker’in paralel yapılanma ile temas halinde olduğunun dillendirilmesi sebebi ile kamuoyunda büyük rahatsızlığa sebep olmuştu.

‘Küflü Çikolata’ Olayında Son Gelişmeler ‘Küflü Çikolata’ Olayında Son Gelişmeler

V