EKONOMİ

Hangi cins işyerinde kolay yükseliyor?

Yeni bir araştırma cinslerin terfi hakkındaki düşüncelerini ortaya koyuyor.

Bain & Co. Danışmanlık şirketinin 1.834 profesyonel arasında yaptığı araştırmada işyerindeki cinsiyet farklılıkları ortaya çıkarıldı.

Yeni iş başvurularında cinsiyet farkı gözetmeden yetenekli kişinin işe alınacağını düşünen erkekler %90 iken kadınlar %85 oranında. Orta düzey yöneticiliğe terfi söz konusu olduğunda ise erkeklerin %81’i cinsiyet farkı gözetilmeyeceğine inanıyor. Bu konuda kadınların sadece yarısı bu düşünceye katılıyor.

Ayrımcılıktan şikayetçi misiniz? Daha yüksek maaşlı bir iş mi arıyorsunuz? Tıklayın!

Yönetici pozisyonlarındaki maaş artışlarının eşit olacağına erkeklerin %66’sı kadınların ise sadece %31’i katılıyor.

Gerçek hayata bakarsan yönetici pozisyonlarında genellikle erkeklerin olduğunu görüyoruz. 2009 yılında New Yorklu araştırma şirketi Catalyst Inc. Tarafından yapılan bir araştırma Fortune 500 listesindeki şirketlerde yönetici pozisyonundaki kadınların oranı sadece %3. Yönetim kurulundaki kadın oranı da %15.2 olarak görülüyor.

Uzmanlar bu durumun sebebi olarak erkeklerin iletişim yönünün daha kuvvetli olmasını gösteriyor. Erkekler birbirini değişik pozisyonlara rahatlıkla önerirken kadınlar bu konuda zayıf kalıyor.
 



Kaynak: http://kariyer.milliyet.com.tr/hangi-cins-isyerinde-kolay-yukseliyor-/kariyer/haberdetay/14.02.2013/1668929/default.htm



Etiketler: genellikle , sadece