Sebze meyvede tarla - market fiyat farkının en çarpıcı örneklerinden biri de Elma oldu. TARLA ile tezgah arasındaki fiyat uçurumu büyüyor. Elma üreticisinin her kalemde maliyeti artsa da, aracıya satış fiyatını yükseltemiyor: ‘Herkes her şeye zam yapıyor. Toplam Ahlaksızlık her aşamada, her köşebaşında Garibanlar çalışsın, aracılar kazansın...’

Aşağıdaki fotoğraflarda bir elmanın tarladan tezgaha yolculuğunu görüyorsunuz! Bakanlığımızın hizmete sunduğu HKS uygulumasını Ulusal çapta bir markette kullanan bir vatandaşımızın aldığı veri çok ilginç Uygulamayı kullanmak da çok basit, raftaki ürünün barkodu okutuyor sunuz ürün yolculuğu karşınıza geliyor. 

BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!

   

 A.... Tarım Ürünleri 4₺ ye aldığı elmayı 18.5₺ S... B..... Tarım ürünleri firmasına çıkış yapılıyor. Komisyoncu  olan S.... B..... firmasından 26,32₺ ye Ulusal  bir market'e çıkıyor ürün. Bu Market siznciri şubesinde  49.95₺ tezgaha koyuyor! İşin ilginç yanı bir diğer yerel zincir marketi incelediğimizde de işleyiş birebir aynı gibi! Arada bir paslaşma olabilir mi sorusu geliyor akla? Tarladan 4₺ başlayan tezgahta 49.99₺ son bulan bu yolculuk çok zalimce değil mi? 4 liralık bir ürün tezgahta 45 lira TANGANİKA CUMHURİYETİNDE HERKES BİRİBİRİNİ TUTAR TUTMAZ ÖPÜYOR, SEVGİ DOLU BİR EKONOMİ DEĞİLMİ?