Özellikle iş dünyası ve kuruşlar bu konuda çözüm arayışı içinde. Bilişim sektöründe bu riskin artması sigorta şirketlerini de harekete geçirdi. Siber risklerin oluşturacağı zararlardan korunmak amacıyla bazı sigorta şirketleri bu konuda, şirketleri sigortalamak için özel poliçeler hazırlıyor. Poliçelerde, siber saldırı sonrası oluşan maddi kayıpların yanı sıra hukuksal yardımlar da sağlanması amaçlanıyor. Poliçelerin tam olarak hangi zararları karşılayacağına ilişkin çalışmalar devam ediyor. Siber saldırı riskleri konusunda şirketlere ve kurumlara bilgilendirme toplantısı düzenleyen sigorta şirketleri, saldırılar karşısında nelerin yapılması gerektiğini de anlattı.

WhatsApp Kullanıcılarına Kötü Haber! WhatsApp Kullanıcılarına Kötü Haber!
 
Bilişim hukuku uzmanı avukat Gönenç Gürkaynak "İnternet hukuku konusunda çok dikkatli olunması lazım. Zira bir tarafta ifade hürriyeti başta olmak üzere ciddi insana ait değerler var. İnternet bunların ilerletilmesinde ciddi katkı sağlıyor. Ama öbür taraftan da kişilerin güvenliği ve özelliklede şahsi bilgilerinin şahsiyet haklarına ait olan bir takım bilgilerin de gizliliği konusu var. Dolaysıyla belli maksatlarla belli şirketlere verdiğiniz bilgilerin güvende olduğunu bilmek istiyorsunuz. Genç bir insan internet üzerinden oyun oynarken, kredi kartı bilgisiyle bir şey satın aldıysa o kredi kartının bilgilerinin çalınmadığını bilmek istiyor. Kişi aynı şekilde bankadan bir işlem yaparsa bu bilgilerinin elden ele gezmeyeceğini bilmek istiyor. Bunları hukuki olarak temin etmek için özellikle uluslararası sözleşmelere riayetle Türk Hukuku’nun da kendi antikorlarını üretmesi lazım. Ama en önemlisi de kişilerin bilinçlenmesi lazım. Bilgisayarda virüslere karşı korunmayan her tür dış kaynağın tecavüzüne açık halde cihazları barındıran ve hiçbir tedbiri almayan kişiler elbette sonradan bu bilgilerin kendi bilgisayarından alınması halinde hukuka başvurdukları durumda olsa olsa tazminat, sorumlunun yakalanması, cezalandırılması gibi aslında çektikleri acıyı ve sıkıntıyı gidermeyecek olan bir takım durumlarla karşı karşıya kalacaklardır. Başta önlem almak adına bilinçli olmak lazım" dedi.


Kaynak: http://teknoloji.milliyet.com.tr/siber-saldirilara-karsi-sigorta-/bilisim/haberdetay/28.03.2013/1686301/default.htm



Etiketler: sigorta , internet , Oyun