Rusya'da paralı asker grubu Wagner, Rus ordusuna karşı ayaklandı. Wagner militanları, Moskova'nın yaklaşık 450 km yakınındaki Lipetsk bölgesine ulaştı. Rusya Devlet Başkanı Putin, Wagner’in eylemini “silahlı isyan” olarak nitelendirerek sıkıyönetim ilan etti ve sıkıyönetim kurallarını ihlal edenlerin 30 gün gözaltında tutulmasına izin veren yasayı imzaladı. "Wagner, kontrolü sağladığını duyurduğu Rostov'da yollara mayın döşedi. Rus ordusu ise Moskova çevresinde hendek kazmaya başladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında aktif rol üstlenen Rus paralı asker grubu Wagner ile Rus ordusunun yöneticileri arasında tansiyon yükseldi.Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'un, Wagner askerlerini yok etmek için operasyonlar düzenlediğini iddia ederek, "Rus Silahlı Kuvvetleri, Wagner PMC kamplarına füze saldırısı düzenledi. Çok sayıda yoldaşımız öldü, bu savaşa nasıl yanıt vereceğimize biz karar vereceğiz" dedi..

Şoygu ve Gerasimov'un cezalandırılması gerektiğini söyleyen Prigojin, "Ülkenin askeri liderliğinin getirdiği kötülük durdurulmalı. Askerlerin hayatlarını ihmal ediyorlar. Onlar adalet kelimesini unuttular, biz onu geri getireceğiz. Binlerce Rus askerinin hayatını mahveden ve adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak. Bize karşı koymaya çalışan herkesi tehlike olarak değerlendirip yolumuz üzerindeki kontrol noktaları da dahil olmak üzere anında yok edeceğiz” ifadelerini kullandı..

Wagner’in kurucusu Yevgeni Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'un, Wagner askerlerini yok etmek için operasyonlar düzenlediğini iddia etti.

Prigojin, "Hepimiz ölmeye hazırız. 25 bin kişinin tümü ve daha sonra 25 bin daha" dedi ve "Rus halkı için" harekete geçtiklerini savundu.
Rusya Devlet Başkanı Putin, Wagner’in kalkışmasını “silahlı isyan” olarak nitelendirdi. Putin, "Böyle kalkışmalar ülkemizi sırtından bıçaklamaktır. Bunun adı ihanettir" diye konuştu.

Putin, "Hukukun karşısında hesap verecekler. Net adımlar atarak durumu stabilize edeceğiz. Elimden gelen her şeyi yaparak ülkemizi koruyacağım. Silahlı ayaklanmayı organize eden kişi Rusya'ya ihanet etmiş demektir ve hesap verecektir" açıklaması yaptı. Moskova, Rostov ve Voronej bölgelerinde Wagner'in ayaklanması nedeniyle "terörle mücadele operasyonu" rejimi ilan edildi. Putin ayrıca, sıkıyönetim ilan etti ve sıkıyönetim kurallarını ihlal edenlerin 30 gün gözaltında tutulmasına izin veren yasayı imzaladı.

Wagner, ele geçirdiğini söylediği Rostov'da sokaklara mayın döşeme faaliyetine girişti. Rus ordusu ise Moskova çevresinde Wagner'e karşı hendek kazmaya başladı.

LUKAŞENKO BODRUM (MİLAS HAVAALANINA) İNDİ

Belarus'un hırçın lideri Aleksandr Lukaşenko ve ailesi, özel jetleri ile bu gün saat 05: 12 sularında  Muğla(Milas) havaalanı dış hatlar terminaline iniş yaptı.Lukaşenko ve ailesi'nin  tatil için Bodrum'a geldiği ifade edildi.

24 Haziran Putin'in Askeri Darbeye İlişkin Ulusa Seslenişi:

"Rusya vatandaşlarına, Silahlı Kuvvetler personeline, kolluk kuvvetlerine ve güvenlik servislerine, şu anda mevzilerinde savaşan, düşman saldırılarını püskürten ve bunu kahramanca yapan savaşçılara ve komutanlara sesleniyorum.
**
Dün gece tüm komutanlarla konuştum. Aldatıcı bir şekilde suç macerasına çekilen, ciddi bir silahlı isyan suçuna itilenlere de sesleniyorum.

**
Bugün Rusya, neonazilerin ve onların yöneticilerinin saldırganlığını geri püskürterek geleceği için en zorlu savaşa liderlik ediyor. Batı'nın tüm askeri, ekonomik ve enformasyon makineleri bize karşı.
**
Halkımızın canı ve güvenliği için mücadele ediyoruz. Egemenliğimiz ve bağımsızlığımız için. 1000 yıllık tarihe sahip bir devlet olan Rusya'nın hakkı için.
**
Halkımızın kaderinin belirlendiği bu muharebede, tüm güçlerimizin  birliği, sağlamlığı ve sorumluluğu gerekiyor. Bizi zayıflatan diğer her şey bir kenara itilmelidir.
**
Dış düşmanlarımız bizi içeriden baltalamak için her türlü argümanı kullanıyor. Dolayısıyla birliğimizi bölen eylemler, şu anda cephede savaşan kardeşlerimize ve halkımıza ihanettir. Ülkemizin ve insanımızın sırtında bir grevdir.
**
Tam olarak buna benzer bir saldırı, 1917'de ülkemiz 1. Dünya Savaşındayken yapıldı, ve zaferimiz çalındı. Ordunun arkasındaki entrikalar ve tartışmalar, en büyük felaket, ordunun ve devletin yıkımı, toprakların kaybı, trajedi ve iç savaşla sonuçlandı.
**
Ruslar Rusları, kardeşler kardeşi öldürüyordu. bundan yararlananlar, ülkeyi bölen ve parçalayan çeşitli siyasi servet şövalyeleri ve dış güçlerdi. Bunun tekrar olmasına izin vermeyeceğiz.
**
İç ihanet dahil her türlü tehdide karşı halkımızı ve devletimizi koruyacağız. Karşı karşıya olduğumuz şey tam olarak iç ihanettir. Olağanüstü hırslar ve kişisel çıkarlar ihanete yol açtı. Kendi ülkelerine ve insanlarına ve Wagner savaşçılarının bizim askerlerimizle birlikte uğrunda can verdikleri davaya ihanet ettiler.
**
Donbas'ın kasaba ve şehirleri olan Soledar ve Bahmut'u özgürleştiren kahramanlar. Novorossiya ve Rus dünyasının birliği için savaştılar ve can verdiler. İsyanı örgütlemeye çalışanlar, ülkeyi anarşiye ve kardeş katliamına, sonunda yenilgiye ve teslimiyete sürükleyenler de onların adına ve şanına ihanet etti.
**
Tekrar ediyorum: herhangi bir iç isyan, devletimiz ve ulus olarak bizim için ölümcül bir tehdittir. Bu, milletimize, insanımıza karşı bir isyandır. Ve vatanı böyle bir tehdide karşı savunma eylemlerimiz acımasız olacaktır.
**
İhanet yoluna bilinçli olarak giren, silahlı isyan hazırlayan, şantaj ve terör eylemleri yoluna giren herkes kaçınılmaz bir ceza alacaktır.
**
Hukuka ve halkımıza hesap verecekler. Silahlı Kuvvetler ve diğer ilgili birimlere uygun şekilde talimat verildi. terörle mücadele önlemleri şu anda Moskova'da, Moskova bölgesinde ve bir dizi başka bölgede uygulanıyor.
[**
Rostov-on-Don'daki durumu istikrara kavuşturmak için kararlı adımlar atılacak.  Sivil ve askeri kontrol birimlerinin işleyişi fiilen engellendi.
**
Rusya Devlet Başkanı ve Başkomutan olarak, bir Rusya vatandaşı olarak, ülkeyi savunmak, Anayasayı, vatandaşların yaşamlarını ve güvenliklerini, özgürlüklerini korumak için her şeyi yapacağım.
**
Askeri isyanı hazırlayanlar, silah arkadaşlarına karşı silah kaldıranlar, Rusya'ya ihanet etmişlerdir ve bunun bedelini ödeyeceklerdir. Ve suça sürüklenenlerden, trajik, tekrarı olmayan hatayı yapmamalarını istiyorum. Tek doğru seçimi yapın - suç eylemlerine katılmayı bırakın.
**
Bizim için kutsal olanı koruyacağımıza  inanıyorum. Ve ülkemizle birlikte tüm zorlukların üstesinden geleceğiz, daha da güçleneceğiz.

RUS OLİGARKLARA GÖRE GEMİ BATIYOR !

Rus oligarklar ve politikacılar toplu halde özel jetlerle Moskova'dan ayrılıyor, bazıları şimdiden Rus Toprakları 'nın dışına indi.

'Kalkınma Yolu'na imzalar atıldı 'Kalkınma Yolu'na imzalar atıldı

⚡️ Putin'e çok yakın olan oligark Arkady Rotenberg'in iş jeti Moskova'dan saat 11:30'da ayrıldı ve saat 15:04'te Bakü'ye indi. Uçuş dün gece planlandı.

⚡️