Zafer Partisi Genel Başkanı ÖZDAĞ, Halil KONAKÇI hakkında suç duyurusunda bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı ise İmam Hatip olan Konakçı ile ilgili inceleme başlattı.

Beraberindeki partililerle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önüne gelen Prof.Dr.ÖZDAĞ, KONAKÇI 'nın, spekülatif açıklamalar yaparak ön plana çıkmaya çalıştığını söyledi.

KONAKÇI'nın, depremin ardından Hatay'daki nüfusa dair açıklamalarının bölgeye zarar verdiğini belirten ÖZDAĞ, Hatay'ın 7 bin yıllık Türk toprağı olduğu gerçeğinin tarihi kayıtlar ve uluslararası hukukla sabit olduğunu ifade etti.

Özdağ, KONAKÇI'nın sözlerinin milli güvenlik tehdidi oluşturduğunu dile getirerek, savcıların KONAKÇI hakkında gereken soruşturmayı yapacağını düşündüklerini anlattı.

Basın açıklamasının ardından hazırlanan suç duyurusu dilekçesi savcılığa sunuldu.

Dilekçede, KONAKÇI hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "görevi sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma", "anayasayı ihlal" ve "ATATÜRK'ün hatırasına alenen hakaret" suçlarından kamu davası açılması istendi.

İŞTE ZAFER PARTİSİ TARAFINDAN KAMUOYU İLE PAYLAŞILAN SUÇ DUYRUSU

Resim

Resim

Resim

Resim

Halil KONAKÇI bir vaazında, “Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar” demişti.

DİYANET İNCELEME BAŞLATTI

Bursa'da AK Partili belediye başkanlarından Başkan Bozbey'e toplu ziyaret Bursa'da AK Partili belediye başkanlarından Başkan Bozbey'e toplu ziyaret

Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medyadaki paylaşımlarına ilişkin İstanbul'un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camisi İmamı Halil KONAKÇI hakkında inceleme başlattı. Edinilen bilgiye göre, Başkanlık tarafından, son günlerde sosyal medyadaki bazı paylaşımları nedeniyle din görevlisi Halil KONAKÇI hakkında inceleme yapılacak.