Turkcell Superonline 5 yılda 1.8 milyar TL yatırım yaparak abone sayısını 425 bine çıkardığını açıkladı. Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, “Toplam 1.8 milyar TL’lik yatırımla 31 bin kilometrenin üzerinde fiberoptik şebekesi kurduk ve Turkcell Superonline olarak 5 yılda 6 kat büyüdük ve bu sonuçla Türkiye’yi dünyada fiberin ‘şampiyonlar ligine’ taşıdık” dedi.
Turkcell Superonline’nın 5. yılını çeşitli kampanyalarla kutlacağını belirten Erkan, bu kapsamda ilk olarak fiber internette hız çıtasını minimum 25 Mbps’ye yükselttiklerini söyledi.

Altyapı yatırımı sürecek
Erkan, “Türkiye’yi 2008’de dünya ile aynı anda fiber internet teknolojisi ile tanıştıran Turkcell Superonline, şimdi ‘ışık hızında’ 5’inci yılını kutluyor. Fiber optik altyapıya yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de Turkcell Superonline ile yaptıkları yatırımın Türkiye’nin geleceğine yatırım anlamına geldiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Turkcell’in bir GSM şirketinden dünya ile rekabet eden bir iletişim ve teknoloji şirketine dönüşümünde 2008 yılı çok önemli bir eşik oldu. Fiberin geleceğin teknolojisinde ne kadar önemli rol oynayacağını görerek yatırımlarımızı yaptık ve Türkiye’yi dünya ile aynı anda fiber internet teknolojisi ile tanıştırdık.”

Global hareketler
Ciliv, “Beş yıllık süreçte toplam yatırım miktarımız 1.8 milyar TL’yi buldu, fiberoptik ağımız ise 31 bin kilometreyi geçti. Bugün Türkiye’ye 75 ilimize değen ve komşu ülkelerin sınırlarına kadar genişleyen bir fiber internet altyapısı kazandırmış durumdayız” diye konuştu. Ciliv, “Evlere ve işyerlerine 1000 Mbps hızında sunduğumuz fiber internet hizmetiyle Türkiye’yi dünyanın ilk sıralarına taşıdık” dedi.
Ciliv, “Grup olarak 2013’teki yatırımlarımızı geçen seneye göre artırıyoruz, bunun miktarı 1.7 milyar liraya geliyor. Superonline da bunun içinden önemli bir kısmı alıyor. Ulaştırma Bakanlığımızın stratejisine uygun olarak fiber yatırımlarımızı devam ettireceğiz” dedi.

‘Fiber’de dünyayla yarışıyor
Fiber internette Türkiye’yle değil dünyayla yarıştıklarını belirten Murat Erkan, Türkiye’nin 2023 hedefinin 14 milyon haneye 1000 Mbps hızında internet götürmek olduğunu ifade ederek, “Bu 10 kat bir artış anlamına geliyor. Biz Turkcell Grup olarak elimizi taşın altına koyduk. Bu hedef için üzerimize düşen her türlü yatırımı yapacağız” dedi.
Erkan şöyle devam etti: “2008’de DSL teknolojileri ile maksimum 8 Mbps’ye kadar internet servisi verilebiliyor, Türkiye’de kullanıcılarının yüzde 94’ü 1 Mbps ile bağlanıyordu. 5 yıl önce fiber teknolojisiyle 10 Mbps ile başlattığımız hız devrimini, Mayıs 2011’de minimum hızımızı 10 Mbps’den 20 Mbps’e çıkararak sürdürdük. Şimdi de hız çıtasını minimum 25 Mbps’ye çıkarıyoruz. En yüksek internet hızında ise halen Türkiye’de bireyselde 1000 Mbps hızını verebilen tek operatörüz. Türkiye’nin dünyada bu hızı evlere kadar verebilen ilk 5 ülke arasına girmesini sağladık.”

 

Paralel Hortumun Adresi İş Bankası Paralel Hortumun Adresi İş Bankası


Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/fiber-internette-hiz-citasini-yukseltti/ekonomi/ekonomidetay/22.03.2013/1683542/default.htm



Etiketler: Türkiye , Turkcell , GSM , Süreyya Ciliv , Superonline , teknoloji , 2011 , internet , 2013 , Grup