Ceza Tevkifevleri Paralel Firar Merkezi Ceza Tevkifevleri Paralel Firar Merkezi
Son zamanlarda birçok kişi eskiden hayatın daha kolay olduğunu savunsa da hiç şüphe yok ki özelikle internetin hayatımızın bir parçası oluşu ile birçok şey eskiye nazaran çok daha pratik ve kısa yoldan hallediliyor. İnternet, hayatımıza birçok kolaylık getirmiş olsa da kimi zaman bizleri oldukça içinden çıkılamaz durumda bırakabiliyor. Örneğin unutulan kişisel şifreler.
 
Bizlere her yerden her bilgiye ulaşabilmek isterken aynı zamanda kişisel bilgilerimize de kimsenin ulaşamamasını istiyoruz ve bazen bu endişe bizleri hatırlayamayacağımız şifreler kullanmaya itiyor. Dünyada en çok ziyaret edilen siteler arasında olan ve Facebook Home ile 1 haftada 500 bin kullanıcıya ulaşan Facebook ise bu durumu fark edip yeni bir şifre hatırlatma sistemi geliştirdi. Bu yeni sistemin ismi ise “güvenilir tanıdıklar” olarak belirlendi.
 
“Güvenilir tanıdıklar” aslında bizim kültürümüze pek de uzak bir sistem sayılmaz. Bu sistemi en basit şekilde ifade etmemiz gerekirse eskiden evinizin anahtarını unutma ya da kaybetme ihtimalinize karşı en güvendiğiniz komşunuza bir anahtar bırakma veya en yakınınıza anahtarın bir kopyasını bırakmanız ile hemen hemen aynı prensipte çalışıyor.
 
Her geçen gün kullandığımız şifre sayısının artışı ile unutulan şifre sayısının doğru orantıda gidişi üzerine Facebook geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile kaybolan şifrelerinizi arkadaşlarınız yardımı ile geri kazanabileceğinizi açıkladı. Ancak şunu da belirtmek gerekiyor ki bu “güvenilir tanıdıklar” olarak adlandırılan hizmetten yararlanmak için gerçekten güvendiğiniz 3 arkadaşınıza ihtiyacınız var. Çünkü siz Facebook’un bu yeni hizmetinden yararlanırken “güvenilir tanıdık”’ınıza aynı zamanda hesabınıza erişme imkanı tanıyorsunuz.
 


Kaynak: http://teknoloji.milliyet.com.tr/facebook-ta-sifre-unutmaya-son-/bilisim/detay/1704250/default.htm



Etiketler: Facebook , internet , eskiden , güvenilir