Bankalararası piyasada doların TL karşısındaki değer kaybı hızlanarak son 5 haftanın en düşüğüne geriledi. Güne 1,7833’den başlayan dolar/TL hafta başından beri başladığı düşüşünü devam ettirerek bu dakikalarda 1,78’in altına geriledi ve en düşük 1,7778 seviyesini gördü.

Dolar/TL hafta başında 1,7903’e kadar yükselmiş, ardından olumsuz gelen makroekonomik verilerin etkisiyle düşüşe geçmişti.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın daha önce AA’ya yaptığı değerlendirmede reel efektif döviz kurunda dengeyi korumak için ne gerekirse yapılacağını açıklamasının ardından döviz kurlarındaki hareketlilikler sınırlanmıştı.

Analistler yabancıların Türkiye’ye ilgisinin devam etmesi ve dün Başçı’nın konuşmasının ardından faiz indiriminin sınırlı olabileceği beklentisinin artmasının iki gündür TL’nin özellikle dolar karşısında değer kazandığını belirtiyor.

Dolar/TL’de 1,7820 desteğinin kırılmasının ardından 1,77 seviyelerinin gündeme gelebileceğini ifade eden analistler 1,7840 seviyesinin ise direnç konumuna gelebileceğini tahmin ediyor.

 

ULUTEK Teknopark'ta e-ticaret konferansı ULUTEK Teknopark'ta e-ticaret konferansı


Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/dolar-tl-5-haftanin-en-dusugunde/ekonomi/ekonomidetay/12.12.2012/1640867/default.htm



Etiketler: Türkiye , Merkez Bankası , dolar