Ekonomik kriz ortamında sürdürülebilir büyümeyi yakalamak mümkün mü? Ekonomik kriz ortamında sürdürülebilir büyümeyi yakalamak mümkün mü?

Audi Yenilenen A3 modelinin 5 kapılı versiyonu A3 Sportback, 2013 yılının ilk yarısında Türkiye yollarında olacak. Yılın sonlarına doğru ise A3’ün iddialı Sedan versiyonu bekleniyor.
BMW 5 Serisi’nin uzun versiyonu olan 520L, 2013 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de olacak. Yılın ikinci çeyreğindeyse popüler 3 Serisi’nin Touring yani stationwagon kasa tipi geliyor. Aynı tarihlerde 3 Serisi’nin 5 kapılı Gran Tourismo seçeneği de ithal edilmeye başlanacak. Hız kesmeyen BMW, yeni 6 Serisi’nin 4 kapılı coupesi, “Gran Coupe”nin yanı sıra 3 Serisi Coupe ve Cabrio’nun yerini alacak 4 Serisi pazara sunulacak. İlk olarak Coupe olarak gelecek 4 Serisi, yılın son çeyreğinde cabrio olarak da satışa çıkacak. Yılın son çeyreğinde BMW X5 de, üçüncü nesliyle satışa sunulacak. BMW 1 Serisi’nin coupe versiyonuysa, 2 Serisi olarak 2013’ün son çeyreğinde pazarda olacak.
Chevrolet Markanın minik otomobili Spark, makyajlanan versiyonuyla 2013 yılının başlarında Türkiye’de olacak. Küçük SUV sınıfındaki Trax ise, ilkbaharda yollara çıkmaya başlayacak.
Citroen Autoshow 2012’de tanıtılan DS3’ün Cabrio seçeneğinin, önümüzdeki yılın ilkbaharında Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor. Bununla birlikte bazı sürpriz modellerin yanı sıra satışta olan C-Elysee’nin farklı motor seçeneklerinin getirilmesi de planlanıyor.
Dacia Model yelpazesini yenileyen marka, 2013’te hafif ticari sınıfındaki yeni Dokker’ın yanı sıra Lodgy minivanını getirecek. Her iki model de, gelecek yılın ilk yarısında piyasada olacak. Ayrıca Duster’ın makyajlı versiyonu da 2013’üçn ikinci yarısında geliyor.
Fiat Minik Fiat 500’ün daha büyük ve fonksiyonel kardeşi olan 500L, 2013 yılında markanın Türkiye’deki en önemli yenilikleri arasında yerini alacak.
Ford Markanın SUV sınıfındaki temsilcisi Kuga’nın tamamen yenilenen versiyonu, 2013’te satılmaya başlanacak. Popüler Fiesta’nın makyajlanan versiyonunun ön satışına başlayan Ford, yeni Transit Connect’i de yine 2013’te piyasaya sunacak.
Honda Japon üreticinin yeni Civic HB modeli, 1.6 lt dizel motorla donatılmış olarak 2013’ün ikinci çeyreğinde satışa sunulacak. Tamamen yeni CR-V’nin ise, 1.6 lt dizel motorla, 2013’ün sonlarına doğru gelmesi bekleniyor.
Hyundaı Markanın 2013’teki önemli yeniliklerinden, Autoshow’da da sergilenen yeni Santa Fe olacak. Araç, 2013’ün ilk yarısında bekleniyor.
KIA Fuarda ünlü manken Irina Shayk eşliğinde tanıtılan yeni pro cee’d modelinin, 2013 yılının ilk çeyreğinde Avrupa ile aynı zamanda Türkiye yollarına çıkması bekleniyor.
MAZDA Tamamen yeni Mazda6’nın, 2013’ün ilk çeyreğinde Türkiye yollarına çıkması bekleniyor.
MERCEDES Gelecek yıl CLA gibi sürpriz modeller getirmesi bekleniyor.
NISSAN İstanbul’daki fuarda tanıtılan Juke modelinin Nismo versiyonu ikinci çeyrekte satışa sunulacak. Ayrıca yeni Note de beklenen yenilikler arasında.    
PEUGEOT Makyajlanan RCZ, 2013’ün ilk yarısında, 208’in güçlü versiyonu olan GTi ise ikinci yarıda piyasaya çıkacak. Bununla birlikte 301’in yeni motor seçenekleri de gelecek.
RANGE ROVER Fuarda siparişleri alınmaya başlanan yeni Range Rover’ın yollara çıkışı, muhtemelen 2013’ün ilk çeyreğinde olacak.
RENAULT Bursa’da üretilen ve makyajlanan Fluence, 2013 ilk çeyrekte bekleniyor. Aynı dönemde tamamen yeni Symbol de satışa sunulacak. Yine Bursa’da üretilen tamamen yeni Clio Sport Tourer 2013’ün ilk çeyreğinde satılmaya başlanacak. Yılın ilk yarısı içinde yeni Scenic ve makyajlı Kangoo, elektrikli ZOE, makyajlı Latitude ve tamamen yeni Megane da sıraya girecek.
SEAT Tamamen yeni Leon şubatta, yeni Toledo ise martta satışa çıkıyor.
SKODA Markanın iddialı yeni kompakt sedanı Rapid, 2013 mart ayında Türkiye yollarına çıkacak. Yıl içinde en çok satan modeli Octavia’nın da tamamen yenilenmiş olarak Türkiye’de satışına başlanacak.
TOYOTA Tamamen yenilenen ikinci nesil Auris, 2013’ün ilk çeyreğini bekliyor. Türkiye’de üretilen yeni Verso da, benzer zamanlarda satışa sunulacak. Ayrıca tamamen yeni RAV4’ün de gelecek yıl içinde satışa sunulması bekleniyor.
VOLKSWAGEN Yeni Golf’ün farklı motor seçenekleri bekleniyor.
VOLVO Tamamen yeni V40 modeli, önümüzdeki aydan itibaren satışa sunuluyor. Ayrıca V40’ın daha yüksek yapılı Cross Country versiyonu da aynı zamanlarda satışa sunulacak.
Opel 2013’teki en önemli yeniliği, mart ayında 1.2 lt benzinli motorla satışa sunulması planlanan minik Adam modeli olacak.

 



Kaynak: http://otomobil.milliyet.com.tr/2013-yilinda-markalar-yenilikte-hiz-kesmeyecek/konsept/haberdetay/09.12.2012/1639520/default.htm



Etiketler: İstanbul , Türkiye , Avrupa , Volvo , Toyota , Ford , Fiat , Renault , BMW , Audi , Peugeot , Citroen , Opel , Honda , Volkswagen , Japon , Fiat 500 , Dacia , Transit Connect , Megane , Coupe , Bursa , üretim , model , Marka , 2012 , 2013