13 Eylül'de eşi ile birlikte zatürreye bağlı nefes darlığı şikâyetiyle, Ankara'da tedavi altına alınan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk (86) dün sabah saatlerine karşı Hakk'ın rahmetine kavuşmuştu.

Eski İçişleri ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Oğuzhan Asiltürk'ün cenaze namazı bugün (2 Ekim Cumartesi) Ankara Hacı Bayram Veli Camisi'nde kılınacak. Öğlen namazına müteakip kılınacak namaz öncesinde, birçok isim Asiltürk için son vazifelerini yapmak için Türkiye'nin dört bir yanından Milli Görüş Camiası Ankara Hacı Bayram Veli Camisi'ne son vefa borcu için akın etti.

Cenaze Namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Kıldırdı. 

Saadet Partisi Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, TBMM eski Başkanvekili Yasin Hatipoğlu, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman'ın yanı sıra cenaze namazına; Cumhurbaşkanı ve AKPARTİ Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, GELECEK Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, BBP Mustafa Destici, gibi birçok isim katıldı.

Cenaze namazında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Değerli büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk ağabeyimizi Hakka uğurlarken son görevimizi yapıyoruz. Gençlik yıllarımızdan itibaren tanıştığımız değerli büyüğüm ile uzun yıllar bir arada olduk. Siyaset hayatı ile bu ülkeye çok büyük emekleri oldu. Rabbim inşallah hepimizi birlikte haşreylesin. Bu yolculukta bizleri ayrı koymasın. İnşallah koronavirüs gibi belalardan rabbim muhafaza eylesin. Haklarımızı helal ettik. Oğuzhan Asiltürk'ün ailesine ve tüm Milli Görüş camiasına baş sağlığı diliyoruz" dedi.

İftiranın Mantığı Hep Aynı İftiranın Mantığı Hep Aynı

Cenaze namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Oğuzhan Asiltürk için istediği tezkiyenin (helallik) ardından merhum Oğuzhan Asiltürk'ün cenazesi, tekbirler eşliğinde defnedileceği Cebeci Asri Mezarlığı'na götürüldü. Merhum Oğuzhan Asiltürk, bugün Ankara Hacı Bayram Veli Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hakk'a uğurlandı.