Kanamayı saniyeler içinde durdurabilen Ankaferd, Sağlık Bakanlığından ruhsatını alarak Türkiye’nin ilk yerli ilacı oldu. İstanbul Üniversitesi, içeriği tamamen bitkisel olan ilacın üretimi için harekete geçti. Hacettepe Üniversitesi ise ilacın akıllı formlarının geliştirilmesi için çalışmalara başladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan “Kızamık” Alarmı! Sağlık Bakanlığı'ndan “Kızamık” Alarmı!

Hastalık Üretip İlaç Satarak Ekonomiyi Esir Alan Emperyalist Batı Dünyası'nın Türkiye'nin Başına Ördüğü Çoraplar Artık Kendi Ayaklarına Dolaşıyor.Tıp Dünyasında Çığır Açan Milli İlaç Molekülü ‘Ankaferd’ Etken Maddesinin Kanserin Yayılmasını Durdurduğu Kanıtlandı.

Kanamayı saniyeler içinde durdurmasıyla tıp dünyasında çığır açan, Türkiye'nin ilk milli ilaç molekülü 'ankaferd' etken maddesinin, şimdi de yara ile yanık iyileşmesini hızlandırdığı ve bazı kanser tümörlerini gerileterek yayılmasını durdurduğu bilimsel olarak kanıtlanmış ve bilim tarihine geçmiş durumda.

'Ankaferd'i Türk bilim dünyasına kazandırdıklarını söyleyen And İlaç Genel Müdürü Vedat Fırat, Sağlık Bakanlığı'ın 2 yıl önce ilk ruhsatı kanama durdurma için verdiği ilacın çok farklı endikasyonlarının da ortaya çıktığını belirterek, "Mesela yanık ve yara iyileştirme özelliği. Dünyada hemofili hastalarının faktör verilmeden kanamasını durdurabilen tek ürün bu. Ayrıca mide- bağırsak kanamalarında, mesela kolon kanseri kanamasında kanamayı durdurma amacıyla 'ankaferd' ortama konduğunda, tümörü de programlanmış hücre ölümüne götürüyor. Yani kanser çoğalmıyor, geriliyor. Kolon kanserini durdurduğu ve iyileştirdiği belirlendi" dedi. Kanama durdurucu özelliğiyle dikkat çeken 'ankaferd' etken maddesini ihraç etmeye hazırlandıklarını belirten Fırat, ürünlerinin kanama durdurma özelliği ile dünyanın güçlü ordularının da ilgisini çektiğini söyledi.

TÜRK BİLİM İNSANLARI EMEK VERDİ

Ankaferd BloodStopper, vücut dışı yaralanmalar, travmatik kesikler, diş operasyonları, spontan ya da cerrahi girişimler sonrası oluşan minör ve majör kanamaların kontrolünde başarıyla kullanılıyor. İlaç pıhtılaşma sorunu olan hastaların bile kanamalarını anında durdurabiliyor. İlacın klinik çalışmalarında bağımsız araştırmacı olarak yer alan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Haznedaroğlu, 200-300 bilim insanının bu konuda emek verdiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak hep yurt dışından gelen ilaçların kullanıldığını anlatan Prof. Haznedaroğlu, ülkenin tarihinde ilk kez orijinal bir ilacın Sağlık Bakanlığından ruhsat almasının sevindirici olduğunu söyledi. Haznedaroğlu, “Bu ilacın ruhsat alması başka alanlarda yeni ilaçların üretilmesine imkan sağlayacak. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi bu ampulün üretimini üstlenip, uluslararası koşullarda üretmek istiyor. Hacettepe Eczacılık Fakültesi ise ilacın moleküllerini farklılaştırarak, yutulduğunda kanama bölgesinde açılacak Ankaferd formları, yani akıllı ilaç formları üretmek istiyor. Bu çalışmaları yürüten Prof. Erdal Cevher ve Prof. Mustafa Çelebier’i burada anmak gerek” dedi.

TÜMÖRLERİ YOK ETMEDE KULLANILACAK

Ankaferd BloodStopper’ın ruhsat almasıyla ciddi yeni açılımlar olabilecek bir sürecin başladığını anlatan Prof. Haznedaroğlu, şunları aktardı: “Herkesin bildiği kanama durdurucu özelliğin tüm vücut için kullanılabileceği formlar ortaya koyulacak. Yara iyileşmesi açısından kritik. Şimdi değil ama açılım olarak söylersek, girişimsel radyolojide, vücudun ulaşılabilir yerlerindeki tümörlerin damarlarının alkol, zamk gibi maddelerle tıkanarak yok edilmesi anlamına gelen tümör ablasyonunda, Ankaferd kullanılarak çok güvenli bir şekilde tedavi sağlanabilecek."