Mevcut başkan Avukat Oktay YILMAZ  ile Avukat Raşit İŞLER'in yarıştığı Karaman Barosu 18’incı Olağan Genel Kurul toplantısını yoğun katılımla gerçekleştirildi. 01.10.2022 Saat: 10:30'da başlayan Karaman Barosunun 18. Olağan Genel Kurulu, saat: 18.30’da 5.Kez Karaman Baro Başkanlığına açık ara farkla seçilen Avukat Oktay YILMAZ'ın zaferi ile sonuçlandı. 

5.kez güven tazeleyen Avukat Oktay YILMAZ,124 oy alırken; diğer aday Avukat Raşit İŞLER 50 oyda kaldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurul, divanın oluşturulmasıyla devam etti.

Seçim öncesi selamlama konuşması yapan  başkan Avukat Oktay YILMAZ, “Türk dilinin başkenti Karaman’ımızın 1989 yılında vilayet olması üzerine 1136 sayılı Avukatlık Kanunu gereğince kurulan baromuz 33 yılını doldurmuş olup, 18’inci genel kurul için toplanmış bulunmaktayız. Genel kurulumuzun 2021 yılında yönetimimize vermiş olduğu görevin 1136 sayılı Avukatlık Kanunu 82’inci maddesinde belirtilen yasal zorunluluk gereğince görev süresinin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Karaman Barosu’nun 2022 yılı Olağan Genel Kuruluna hepiniz hoş geldiniz. Genel kurulumuzun meslektaşlarımıza, baromuz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Değerli meslektaşlarım başkan ve yönetim kurulu olarak mesleği, mesleğin sorunlarını ve meslektaşlarımızı esas alarak sizlerin de destekleriyle 10 ay boyunca size hizmet etmeye çalıştık” dedi.

Selamlama konuşmalarının ardından adaylar Karaman Barosu üyelerine hitap ettiler.

Karaman Barosu diğer başkan adayı Avukat Raşit İŞLER de konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sesin değil, sözün gücüne inanıyorum. Sizlerin kıymetli, vaktini almamak için sözlerimi fazla uzatmayacağım. Anayasa Mahkemesi 1988 yılında verdiği bir kararında; "Hukuk Devletinde kişinin korunmasının, toplumda sosyal güvenliğin ve sosyal adaletin sağlanması ile gerçekleşeceğini" ifade etmiştir. Adalet nedir diye sorarsanız, kısaca; hakkı, sahibine teslim etmektir derim. Bir başka ifade ile hakkınız olmayan bir şeyi elde etmeye çalışmamanızdır. Hukukta takdir edersiniz ki, gerekçe çok önemlidir. Bu nedenle olsa gerek ki, mahkeme kararlarının yanında idarenin işlemlerinin dahi gerekçeli olması esastır. Demem o ki; Baro Yönetimini belirleyecek olan oylarınızın gerekçesi sadece ve sadece liyakat olmalıdır. Unutmayalım ki; başımıza iyi de, kötü de gelse bu bizim yaptık ettiklerimizin bir sonucudur.”

BAŞKAN OKTAY YILMAZ “TEK SERMAYESİ AVUKATLIK MESLEĞİ OLAN BİR KİMSEYLE BAŞKANLIK YARIŞINDA OLMAYI ÇOK İSTERDİM”

Rektör ve Dekan'ın Cezaları Kesinleşti Rektör ve Dekan'ın Cezaları Kesinleşti

Başkan YILMAZ, ise yaptığı konuşmada, “Gönül isterdi ki baromuzun üyelerinin tamamına yakının genç meslektaşlarımızdan oluştuğu dikkate alındığında, her gün adliye koridorlarında bulunan, meslektaşlarının tamamını tanıyan ve onlarca da tanınan, tek sermayesi avukatlık mesleği olan bir kimseyle başkanlık yarışında olmayı çok isterdim. Karaman 10 bin yıllık tarihinde kadim uygarlıklara beşiklik etmiş güzel bir beldemizdir. Bu topraklarda bir çatı altında toplanan bizler, böyle bir ortamda yaşamaktan mutluyuz ve kendimizi şanslı hissediyoruz. Yunus Emre, Mevlana, Karabaş Veli gibi daha pek çok alimin kültürlerinin büyük katkı yaptığı bu şehirdeki manevi hava meslektaşlarımızın arasında da olumlu bir etki yapmaktadır. Bu meslektaşlarımızdan birçoğu yerel ve Türkiye genelinde başarıyla anılmakta, Karaman’ımızı dışarılarda başarılı bir şekilde temsil ederek onurlandırmışlardır. Devletin varlığı ve bütünlüğü ilkesi ile egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu bilerek hizmet etmek bizlere onur vermektedir. Yönetimler değişebilir, yöneticiler değişebilir, siyasiler ve karar mekanizmaları değişebilir ama kalıcı olan bir şey vardır oda hak ve hukuk kavramlarıdır. Yargının bağımsızlığı ilkesinde ne kadar önemli bir kavram ise yargının en temel unsuru bağımsız, tarafsız avukatlardır. Hepinizin bildiği üzere 14 yıldır görev yaptığım Karaman Barosunda tüm üyelerimizden olumlu destekler gördük, görmeye de devam ediyoruz. Karaman Adliyesinde görev yapan hakim, savcı meslektaşlarımıza ve adliye personeline, baro yönetimi ve tüm üyelerimizin uyumlu çalışma ortamı yarattıkları için kendilerine teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Kendisinin de bir işçi çocuğu olduğunu ve birçok meslektaşı gibi hem çalışıp hem de okuduğunu ifade eden Avukat Oktay YILMAZ, “Anne ve babamdan, bana sadece onur ve şeref miras kaldı. Benim de sizler gibi sigortamı, kiramı ödeyemediğim, zamanlar oldu. Bu nedenle önceliğim meslektaşlarımın ekonomik sorunlarıdır. Tek hedefim para kazanmak olsaydı bugün fabrika sahibi, dükkan sahibi, tarla sahibi, Karaman' in en zengin avukatlarından birisi olurdum. Aileme bırakacağım tek miras da 10 yıl boyunca görev yapmış olduğum Karaman Baro Başkanlığı'ndan kazanmış olduğum saygı ve şerefim olacaktır. Karaman Barosu Başkanı olarak atılan her adımda meslektaşlarımız için en önde görev aldım. Yetkili mercilerle yapılan tüm görüşmelerde bulundum. Siz meslektaşlarımız için en önde görev almaya da devam edeceğim. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Tüm meslektaşlarıma eşit mesafede olduğumu, mutluluklarında ve üzüntülerinde yanlarımda olduğumu, sizlere bir telefon mesafesinde olduğumu hepiniz biliyorsunuz. Kasten hiç bir meslektaşıma en ufak bir yanlışım olmamıştır. Görev yaptığım sürece istemeden kalbini kırdığım, üzdüğüm meslektaşım olmuşsa da hepsinden özür diliyorum. Birtek şunu belirtmek istiyorum rızka kefil olan Allah'tır. Bir meslektaşın bitirilmesi ile diğer avukatların işinin iyi olacağının bir garantisi var mı. Bir meslektaşımızı şikayet ettinizde gereğini yapmadık mı. Şikayet etsinler gereğini yapmayan da namerttir” diyerek sözlerini tamamladı.

Adayların konuşmalarının ardından seçime geçildi. Yapılan oylamada mevcut başkan Av. Oktay Yılmaz 124 oy, Av. Raşit İşler ise 50 oy aldı. Yılmaz, seçimin sonunda 5.kez Karaman Barosu başkanı seçildi.

Yeni Baro Yönetimi ise şöyle oluştu;

ONGUN HABER EKİBİ OLARAK BEŞİNCİ DEFA TEVECCÜH VE SEVGİYLE SEÇİLEN KARAMAN BARO BAŞKANI AVUKAT OKTAY YILMAZ VE EKİBİNİ CÂN-I GÖNÜLDEN TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.