Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!
Şehit Savcmız Mehmet Selim Kiraz için Eyüp Sultan Camisi'nde cenaze namazı kılındı.





Kiraz için düzenlenen cenaze törenine, Mehmet Selim Kiraz'ın eşi Yasemin Kiraz, oğlu Muhammet Hakkı Kiraz, kızı Pelin Kiraz ile babası Muhammet Hakkı Kiraz ve yakınlarının yanı sıra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Kiraz'ın cenazesinin başında Kur'an-ı Kerim okundu. Bazı avukatlar ile hakim ve savcılar camiye cübbeleriyle geldi.
Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze namazını, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Kiraz'ın oğlu ve babası da Başbakan Davutoğlu ve TBMM Başkanı Çiçek'in arasında saf tuttu. 
Duanın ardından Abdullah Gül, Cemil Çiçek, Efkan Ala, Mustafa Destici ve diğer yetkililer de Kiraz'ın tabutuna omuz verdi. 
Tabut taşındığı sırada vatandaşlar sık sık tekbir getirirken, bazı vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.
Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TSK çelenk gönderdi. 
Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Eyüp Mezarlığı'na götürüldü. 
Bu arada Başbakanlık yetkilileri, "terör örgütünün hedeflerine hizmet etme ve bu örgütün propagandasına yardımcı olma, terör örgütüne karşı net tavır koymayan televizyon ve gazetelere vatandaşın tepki göstermesini önlemek" amacıyla bazı basın kuruluşlarının cenaze törenini takip etmesine izin verilmediğini belirtti.
Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verildi
Şehit Savcı Kiraz'ın cenazesi, Eyüp Sultan Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Mezarlığı'na getirildi.  
Cenaze aracından omuzlara alınan Kiraz'ın cenazesi, tekbirler eşliğinde mezarlığın içerisine taşındı. Şehit Kiraz'ın babası Muhammet Hakkı Kiraz ve yakınları, tabutun üzerindeki Türk Bayrağı'nı çıkardı ve katladı.
Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi, okunan duaların ardından toprağa verildi.
Mezarlığa şehidin babası Muhammet Hakkı Kiraz, oğlu Muhammed Hakkı Kiraz'ın da aralarında bulunduğu ailesi ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da geldi.
Savcı Kiraz'ın öz geçmişi
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 1969'da Siirt'te doğdu. Mersin İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Kiraz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kararnamesi ile 2010'da Osmaniye'den Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Kiraz, 4 yıl burada çalıştıktan sonra geçen yıl HSYK'nın yaz kararnanemesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevlendirildi. Muhammet Hakkı ve Pelin isimi iki çocuğu bulunan Kiraz'ın, eşi Yasemin Kiraz da İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim olarak görev yapıyor.
Savcı Kiraz, yaklaşık iki aydır Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gün hastanede komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturma dosyasına da bakıyordu.