İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları
İstanbul'da son 24 saatte yapılan 3 saldırının da perde arkasında terör örgütü DHKP-C'nin olduğu ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti il başkanlığına dün akşam yapılan saldırı teşebbüsünden kısa bir süre sonra bugün de Esenyurt'ta polise silahlı saldırı yapıldı. Saldırıların arkasındaki terör örgütünün DHKP-C olduğu ön görülüyor.

Sütlüce'de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na lav silahıyla saldırıda bulunulmuş, Açılan ateş sonucu bina duvarını delerek içeri giren başlığın patlamadığı tespit edilmişti.


Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile de telefonla görüştüğünü kaydetti.

Saldırıları kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçmiş olsun dileğinde bulunduğu öğrenildi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, il başkanlığına yönelik saldırıya ilişkin, "Lav silahı il başkanlığımızın camlarını kırarak içeride duvara saplandı. Hamdolsun, lav silahının ucundaki roket, içerideki duvarda patlamadı. Yaklaşık 10 dakika önce, patlamayan roket duvardan çıkartıldı. Binada ufak tefek tahribat var." dedi.

ÖNCE VATAN EMNİYET'E SALDIRDILAR
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin arka sokağından, C Blok binasına doğru lav silahıyla ateş açıldı.
Açılan ateş sonucu, bahçe duvarı isabet alırken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.
Olayın ardından bir kişinin ara sokaklara doğru kaçtığı, şahsın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldığı öğrenildi.



İKİNCİ SIRADA AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI
Emniyet Müdürlüğüne saldırıdan kısa bir süre sonra Sütllüce'de bulunan AK Parti İl Başkanlığına da lav silahlı bir terör saldırısı gerçekleştirildi.
Olay yerine sevk edilen polis ekipleri yaptıkları incelemelerde mühimmatın 3. katta bulunan bir odadaki duvara saplandığını belirledi. Bina duvarını delerek içeri giren başlığın patlamadığı öğrenildi. Olay yerindeki polis ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.





İKİ SALDIRIDA DA AYNI TARZ SİLAHLAR KULLANILDI
Emniyet kaynakları, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü binalarına 1,5 saat arayla meydana gelen her iki saldırıda da tek atımlık lav silahı kullanıldığını tespit etti.

YOĞUN OPERASYON 5 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti il binasına yönelik lav silahlı saldırıyla ilgili emniyet güçleri harekete geçti. 15 adrese operasyon düzenleyen polis, 5 kişiyi gözaltına aldı.

SON SALDIRIDA ESENYURT'A OLDU
Esenyurt'ta devriye görevi yapan polis aracına kimliği belirsiz bir şahıs tarafından uzun namlusu silahla ateş açıldı. Polisler de zanlıya silahla karşılık verdi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, zanlı saldırının ardından kayıplara karıştı.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ
Esenyurt saldırısını düzenleyen teröristin Yunanistan'dan giriş yapan DHKP-C'li Şerif Turunç olduğu belirlendi.

AĞIR DARBE ALMIŞTI
Tunceli kırsalında faaliyet yürüten 16 kişilik DHKP-C terör örgütü mensuplarından 6'sı düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilirken, örgüt tarafından kayıp olduğu belirtilen 10 DHKP-C'linin ise 7 Kasım 2016 günü Ced Vadisi'nde düzenlenen ve 2 F-16 savaş uçağının da katıldığı hava operasyonunda öldüğü ortaya çıkmıştı. Yetkililer, Tunceli kırsalında faaliyet yürüten DHKP-C'li grubun da böylelikle tamamiyle etkisiz hale getirildiğini söylemişti.