BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!
pkk'nın Suriye'deki yapılanması demokratik birlik partisi'nin (pyd) demokratik özerlik ilan etmesinin birinci yıldönümü nedeniyle Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde kutlama yapıldı.

Kutlamaya daha önce 'pkk asayiş' adı altında yol kesen ve yüzleri maskeli grup meşaleli yürüyüş düzenledi. POLİS'in dağılmalarını istediği grup molotof kokteyli atınca, tazyikli su sıkılarak basınçlı su ile dağıtıldı.

Cizre'de pkk'nın Suriye yapılanması pyd'nin Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgede demokratik özerklik ilan etmesinin yıldönümünde bdp öncülüğünde kutlama yapıldı. Sur Mahallesi'ndeki etkinlikte pkk flamaları ile abdullah öcalan posterleri açıldı. kürtçe müzik eşliğinde yapılan etkinlik sırasında daha önce Cizre'nin Nuh Mahallesi'nde 'pkk asayiş' adı altında yol kesen ve pkk'nın gençlik yapılanması olarak nitelendirilen yurtsever devrimci gençlik hareketi (ydg-h) üyeleri yüksek bir tepeden ellerinde meşalelerle yürüyerek alana girdi. Yüzleri kapalı, üzerlerinde abdullah öcalan'ın resmi bulunan ve ydg-h yazılı siyah tişörtler giyen yaklaşık 50 kişilik grup sahneye çıkarak hazırladıkları bildiriyi okudu.

Daha sonra bdp Şırnak İl Başkanı Bekir Katar, sahneye çıkarak konuşma yaptı. Bu sırada alana gelen polis, gruplardan dağılmalarını istedi. Grubun dağılmaması üzerine POLİS basınçlı su ile müdahalede bulundu. Bu sırada yüzleri kapalı olan pkk'lılar da POLİS'e  taş, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Atılan bir molotofun isabet ettiği POLİS panzeri alev aldı. Alev, diğer TOMA araçlarıyla söndürüldü. Yaklaşık 1 saat süren olaylarda kadın ve çocuklar panik halinde kaçıştı. Grubun dağılması ardından POLİS de mahalleden ayrıldı.