81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi 81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi
MHP’nin yasama, yürütme ve yargıya ilişkin önerilerinin bir bütünlük teşkil ettiğini dile getiren Bal, bu bütünlüğün dayandığı ortak zeminin parlamenter demokrasi olduğunu söyledi.
 
Bal, istikrar için MHP’nin komisyona ’’kurucu güvensizlik oyu’’ müessesesini önereceğini ifade ederek, şunları kaydetti:
 
’’Meclis, hükümeti gensoru ile düşüreceği hallerde, bir başbakan adayı da önerecek. Güvensizlik oyu verildiğinde görevdeki başbakan düşecek, yeni başbakan Meclis’in iradesiyle güven oyu almış olacak. Bu sistem daha önce Türkiye’de uygulanmadı. MHP’nin önerisidir. Parlamenter sistemde Meclis, istikrarı sağlamak için hükümeti kuracak, başbakan adayını ortaya koyacak.
Meclis, ’X Başbakanlığındaki Bakanlar Kurulu’na güvenmiyorum’ diyor. Onun yerine Y ismindeki Başbakan’ı başbakan adayı olarak gösteriyor ve güvensizlik oyu bunun üzerine kuruluyor. Eğer hükümet düşerse diğeri başbakan oluyor. Arada milletvekili transferi, birbirleriyle pazarlık işi de ortadan kalkıyor.’’
 
Bal, MHP’nin parlamenter sistemde ısrarlı olduğunu yineleyerek, ’’MHP, parlamenter sistemin kurumları çatıştıran, kurumları görev çatışmasına sürükleyen arızaların giderilmesi için tedbirler öneriyor. Parlamenter sistemin denge ve denetim mekanizmalarını sağlıklı olarak oturtmak üzere öneriler sunuyor. Milletvekillerinin Meclis’teki inisiyatiflerini artıracak öneriler sunuyor. İktidarın yasama üzerindeki vesayetini kaldıracak öneriler veriyor’’ diye konuştu.