KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin 20 Nisan Pazartesi günü düzenlenen operasyonlarda, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 78 kişiden şu ana kadar 67'sine ulaşıldı.


Ulaşılamayan 11 şüpheliden 4'ünün halen yurt dışında bulunduğu tespit edildi. Soruşturma şüphelilerinden 2 kişi de bugün Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, teslim oldu. Bu kişilerden Ramazan Ö, ifade işleminin ardından serbest bırakıldı. 

MASAK Ön Rapor Gönderdi

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da ilk etaptaki gözaltıların ardından soruşturma dosyasına ön rapor gönderdi. Raporda, soruşturma şüphelilerinin çalıştığı 148 firma arasında çok yüksek meblağda mal ve hizmet ilişkisi belirlendiğine yer verildi.

Ayrıca, bazı şüphelilerin, Paralel Devlet Yapılanması'na (PYD) bağlı yurt dışındaki 20 kuruluşa para transfer ettikleri belirlendi.

Avukatlar 155'i Aradı

Bu arada, Perşembe günü tutuklamaya sevk edilen şüphelilerden bir kısmının avukatlarının, "155 Polis İmdat" hattını arayarak, soruşturmayı yürüten savcı Erkman hakkında "şikayette" bulundukları belirtildi.

İhbara ilişkin kayıtların da savcılığa ulaştığı bildirildi.


BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!


Toplam Tutuklu Sayısı 49 Oldu 

Soruşturma kapsamında dün tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 42 kişiden 17'sinin tutuklanmasına, 25'inin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verilmişti.

Böylece, ilk etapta tutuklanan 32 kişiyle birlikte soruşturma kapsamında tutuklu bulunan şüpheli sayısı 49'a yükseldi. Soruşturmanın ikinci etabında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 78 kişiden şu ana kadar 67'sine ulaşıldığı öğrenildi.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğinde bu sabah sona eren sorgu sonucu adli kontrolle serbest kalan 25 şüpheliye yurt dışına çıkış yasağı ile haftada iki gün karakola imza verme şartları getirildi.