Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!
1999'de ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA şefleri ve Amerika'nin eski Başkent Ankara Büyükelçileri'nin referans mektuplarıyla ABD'ye kaçan Fethullah Gülen'in bu ülkedeki saltanatı sallanıyor.



Yıllardır ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA'nın verdiği talimatlarla cemaatini yönlendirip başta Türkiye olmak üzere, okulları ile vakıflarının olduğu bir fazla ülkede enlem devlet girişiminde bulunduğu iddia edilen Gülen, Türkiye'de deşifre olduktan sonra hızla kuvvet kaybediyor. Gülen kontrolündeki 17 ve 25 Aralık vuruş operasyonlarının başarısızlıkla sonuçlanması üzerine Amerika'deki desteğini kaybettiği söylenen Gülen'in Yeni Zelanda veya Kanada gibi İngiltere'nin kontrolündeki bir ülkeye kaçacağı söylenmişti. Amerika'den gelen nihayet bilgilere göre, Türkiye'nin iade talebinin ardından CIA da yavaş yavaş Gülen'den desteğini çekerken, cemaati devasa bir korku saldı. Gülen'in Amerika'de kalmaması için 1999'dan beri CIA'ya baskı yapan devlet içindeki belli bir kesimin Pensilvanyalı imamı sorgulamak istediği öğrenilirken, diğer bir yapının ise Gülen konuşmadan harekete geçeceği iddia edildi. 
ÇOK ÖZEL EKİP 
Amerika'ye terk etmeden evvel Gülen'in susturulma ihtimali Pensilvanya'yı paniklemeye sevk etti. Gülen'in malikanesinde al alarma geçildi. Hocayı korumakla görevli hususi emniyet sayısı ise 120'den 300'e çıkarıldı. Gülen'in bu süreç içinde başına bir şey gelmemesi için enlem yaının güven imamıs tarafından Türkiye'den ABD'ye gönderilenlerin arasında eskiden güven amirlerliği yapmış isimlerinde de bulunduğu iddia edildi.