İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları
Hollanda polisinin yaptığı şiddet uygulamaları ve bakanı sınır dışı etmesine Türkiye'de sevinen bir kesim var.





Demokratik olduğunu iddia eden başta Almanya ve Hollanda gibi faşizmin kol gezdiği ülkelerin Türkiye üzerine oynamasına her zaman sevinen Cumhuriyet  ve benzerleri, bu kez de Hollanda'ya destek çıkıyor.

CUMHURİYET ,SÖZCÜ,ODA TV GİBİ YAYIN KURULUŞLARI NERDEYSE SCHENGEN YASAĞINI KUTLADI
Hollanda'dan sınır dışı edilen Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Schengen anlaşmasına dahil diğer Avrupa Birliği ülkelerine giremeyecek olmasına Cumhuriyet sevindi.



CUMHURİYET YADA DİĞER BENZERLERİ'NİN BU ÜLKEDE YAYIN YAPTIĞINA İNANAMIYORUZ,ÇÜNKÜ...

Vatandaşı olduğunuz yada olmazdığınız bir ülke'nin üzerinde yayın hayatını devam ettirerek o ülke'nin vatandaşlarına bir artı değer katma çabasından çok rüzgar ne yönde kuvvet kazanırsa yönünü oraya çeviren bir diğer yandan da kendi aklınca muhalif olması muhtemel eski düşman unsurlara da kucak açmak için fistanını olabildiğince genişleten bir kısım medya olarak tarihinize biraz göz atalım.


                       ÖZELLİKLE CUMHURİYET GAZETESİ HAKKINDA ARŞİVİMİZ ÇOK GENİŞ

 Cumhuriyet Gazetesi İLK SAYFA (İnanmayan Gazete Arşivlerine Baksın) 






Cumhuriyet Gazetesi, 7 Mayıs 1924'te Türkiye'de günlük olarak yayımlanmaya başlamıştır. Gazetenin isim babası Mustafa Kemal Atatürk (1881-1938) olmakla birlikte kurucusu olan Yunus Nadi Abalıoğlu (1879-1945) ilk dönemlerinde gazeteyi ittihatçı bir çizgide götürmüştür. 'Vatandaş Türkçe Konuş!' kampanyasının öncülerinden olan Cumhuriyet gazetesi bu durumuyla Türkleştirme politikalarının destekçilerinden olmaya başlamıştır. İkinci Dünya Savaşı (1939-1945) sürecine kadar gazete Cumhuriyet Halk Fırkasını desteklemiştir. Zaman içerisinde gazete kültür ve sanat haberleri, kitap kampanyaları ve karikatürlerle renklendirilmiştir. 
            İNÖNİST CUMHURİYET, BU YILLARDA FENA HALDE FAŞİST 
               (ACABA İSMET'İN ÖNÜ'DEN Mİ ÇEKİNMEKTELER ?)


NAZIM HİKMET'İN DOYA DOYA YÜZÜNE TÜKÜRTEN GAZETE CUMHURİYET DEĞİLMİDİR?
İkinci Dünya Savaşı döneminde Nazi Almanya’sını destekleyen gazete Yunus Nadi'nin ölümünün ardından oğlu Nadir Nadi'nin yönetiminde çok partili sisteme geçildiğinde 27 Mayıs 1960 darbesine kadar Demokrat Parti'yi desteklemeye başlamıştır. İşte bu döneme denk gelen süreçte Nazım Hikmet'e karşı tavır izleyen birçok gazeteden biri olan Cumhuriyet Gazetesinin 12 Temmuz 1951 tarihli Nazım Hikmet haberi
Arşivleri Araştırın ve Bakın; Haber'in Başlığı Bu: "Nihayet resmi de geldi.
Nazım Hikmet, Moskova'da Muharrirler Birliği umumî kâtibi Fadeyef ile kolkola.
HABER'İN DEVAMI ŞU ŞEKİLDE: (Kendi tâbirile Stalin'in yarattığı Nazım Hikmet, Moskova'ya varınca hepimizin nefretle okuduğumuz mahud beyanatı verdi. Kızıl propaganda plâğa aldırdığı bu demeçten bol bol istifade etmeğe çalıştı. Nihayet onlar da rahat ettiler, biz de rahata kavuştuk, derken bu sefer resim faslı başladı. Sovyetler, Nazım Hikmet'in Moskova'da aldırdıkları boy boy, şekil şekil resimlerini bütün dünya fotoğraf ajanslarına dağıtmaya başlamışlardır. Yukarıda gördüğünüz resim, bunlardan biridir. Bu fotoğrafı sütunlarımıza geçirirken şair Eşrefin Abdülhamide yaptığı tavsiye aklımıza geliyor. Bu tavsiye "resmini teksir ettirip dağıt ki millet doya doya yüzüne tükürsün" mealindedir. Biz de yukarıdaki resmi Nazım hesabına aynı gaye ile basmış bulunuyoruz.")
Cumhuriyet Gazetesi, 7 Temmuz 1951, 1. Sayfa.
CUMHURİYET GAZETESİ YAZARLARI KENDİLERİNİ BAKIN NEREDE BULMUŞLAR...

 

MÜSLÜMANLIKLA YOĞRULAN BİR YURDUN İNSANLARINI SÜREKLİ GEREN CUMHURİYET...



SİZ HANGİ CUMHURİYET'İN GAZETESİ OLUYORSUNUZ ACABA,TANGANİKA CUMHURİYETİ'NİN Mİ?