Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!
Anayasal düzeni bozmaya çalıştıkları iddiasıyla mahkemeye çıkarılan Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve Meclis Üyesi Nurullah Çiftçi ile HDP Merkez İlçe Başkanı İsmail Sihat Kaya,Sur Belediye Eş Başkanları Seyid Narin, Fatma Şık Barut, Silvan Belediye Eşbaşkanı Yüksel Bodakçı, DBP Sur İlçe Başkanı Ali Rıza Çiçekli ve Güneş Ölmez, tutuklandı.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe teşkilatları ile mahalle meclisleri tarafından kent merkezinde yapılan "öz yönetim" açıklamasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Hatipoğlu, Çiftçi ve Kaya, nöbetçi mahkeme tarafından "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 14 Ağustos'taki basın açıklamasına katılan  Hakkari Belediye Başkanı Hatipoğlu ve Belediye Meclisi Üyesi Çiftçi'nin de aralarında bulunduğu HDP ve DBP il başkanları ile bazı parti yöneticilerinin adreslerine 17 Ağustos'ta eş zamanlıoperasyon düzenlemiş, 2 kişinin gözaltına alındığı operasyonda Hatipoğlu ve Çiftçi ile bazı parti yöneticileri adreslerinde bulunamamıştı.  Avukatlarıyla daha sonra adliyeye gelen Hatipoğlu ve Çiftçi, emniyet müdürlüğüne götürülmüştü.

Diyarbakır 'da 'öz yönetim' açıklaması yaptıkları gerekçesiyle DBP'li merkez Sur İlçesi Belediyesi Eş Başkanları Seyid Narin, Fatma Şık Barut, Silvan Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Bodakçı, DBP Sur İlçe Eş Başkanı Ali Rıza Çiçek ile Güneş Ölmez, Abdulnesim Baran ve Hasan Irmak, sacılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi hakimlikte; Sur Belediye Eş Başkanları Seyid Narin, Fatma Şık Barut, Silvan Belediye Eşbaşkanı Yüksel Bodakçı, DBP Sur İlçe Başkanı Ali Rıza Çiçekli ve Güneş Ölmez, tutuklandı. Abdulnesim Baran ile Hasan Irmak ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.