İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları
Ankara’da dün akşam Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Polisevi’ne düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken sadece maddi hasar oluştu.




Olayın ardından yapılan operasyonda eylemi gerçekleştirdiği düşünülen iki kişi ile Ankara – Konya yolu Kepekli Mevkii’nde temas kuruldu. Burada çıkan çatışmada 1 şüpheli öldü, diğeri ağır yaralandı.


Saldırganlar, dün akşam ilk önce Çetin Emeç Bulvarı’nda, EGM ve Polisevi’ni gören kaldırım kenarındaki çalılıklara saklandı. Kısa süreli hazırlıktan sonra saat 21.30’da önce EGM’nin yeni yapılan ek binasına, 3 saniye sonra da Polisevi'ne iki roket attılar. Daha sonra Konya yolu üzerinde özel timle çatışmaya giren 2 kişiden biri öldü. Diğeri ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Eylemi gerçekleştirdiği kişiler arasında olduğu belirtilen ve Konya Yolu’ndaki çatışmada hayatını kaybeden kişinin, daha önce AK Parti Genel Merkezi’ne LAW silahlı saldırı gerçekleştiren Muharrem Karataş olduğu belirlendi. Yaralı olarak ele geçirilen saldırganın da Serdar Polat olduğu ifade edildi.


Akşam 21.30 sularında gerçekleştirilen saldırıda, roketlerin birisi EGM’nin sosyal hizmetler ek binasının 3. katının duvarına diğeri ise Polisevi’nin 1. katının duvarına isabet etti. Genel Müdürlük ile Polisevi’nin ortasındaki benzinliğe roketlerin isabet etmemesi ise büyük bir faciayı önledi. Patlamaların ardından olay yerine çok sayıda terör, özel harekat ve istihbarat polisi sevk edilirken iki bina da güvenlik şeridi ile çevrildi.


KENTTE ALARM VERİLDİ
Olası bir üçüncü patlama ihtimaline karşı da bomba imha uzmanları bölgede geniş çaplı inceleme yaptı. Olay yerine ayrıca frekans karıştırıcılar gönderildi. Ek binada mesai bitimi nedeniyle az kişinin bulunduğu, Polisevi’nde ise misafirlerin olduğu öğrenildi. Patlamanın ardından Polisevi’nde kalanlar kendilerini panikle dışarı attı. Kentte alarm verildi. Birçok yol trafiğe kapatıldı.


SALDIRIDAN SONRA KAÇTILAR
Çalılıklar arasından kaçan saldırganları yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Saldırının gerçekleştiği noktada yapılan aramalarda ise bir sırt çantası, patlamamış roketatar mermisi ve sol bir örgüte ait olduğu belirtilen flama bulundu. Roket incelenmek üzere götürüldü. Saldırganların şiddetli patlamanın ardından paniğe kapılarak üçüncü roketatarı atmadan olay yerinden kaçtıkları değerlendiriliyor. 


SALDIRGANLARI TAKİP KÖPEKLERİ BULDU
Yapılan ilk değerlendirmenin ardından saldırının DHKP-C tarafından yapıldığı belirtildi. Ankara Dikmen'deki roketatarlı saldırının ardından kayıplara karışan saldırganların izini eğitimli takip köpekleri bulduğu öne sürülüyor.


BİRİ ÖLÜ BİRİ YARALI

Saldırgan iki kişi olaydan 30 dakika sonra Konya Yolu’nda yaya olarak tespit edildi. İz süren polis köpeklerinin de kullanıldığı takiple durdurulan saldırganlar özel harekat polisi ile çatışmaya girdi. Saldırganlardan biri olay yerinde ölürken, diğeri yaralı olarak ele geçirildi. Saldırganlardan ikisinin de üzerinde tabanca ve el bombaları bulundu. Saldırganların el bombasını atmaya fırsat bulamadan vuruldukları öğrenildi.


AK PARTİ'YE SALDIRAN KİŞİ
Saldırganlardan ölenin daha önce AK Parti Genel Merkezi’ne LAW silahlı saldırı gerçekleştiren Muharrem Karataş olduğu belirlendi. Yaralı olarak ele geçirilen saldırganın da Serdar Polat olduğu ifade edildi.


MERMİ İZİNİN ÜZERİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI
Dikmen’deki Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ve polisevine yapılan roketatarlı saldırı sonrası, mermilerden birinin isabet ettiği Emniyet Genel Müdürlüğü ek binasındaki mermi izinin üzerine TÜRK Bayrağı asıldı.