Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi
ByLock'u kullandıkları tespit edilen tarihlerde tutuklu bulunduklarını öne sürerek suçsuz olduklarını iddia eden eski emniyet müdürleri Yurt Atayün ve Erol Demirhan'ın yalanları ortaya çıktı.

Sanıkların telefonlarının, tutuklandıktan sonra da Cezaevlerinde  kullanıldığı ve 10 binlerce kez Bylock'a girildiği tespit edildi.

 
İstanbul'da FETÖ'cü polislere yönelik açılan ilk dava olan 'Tahşiyecilere kumpas' davasında önceki gün esas hakkında mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, hainlerin düzenbazlıklarını gözler önüne serdi.



BU NASIL BİR CEZAEVİ? BİRDEN FAZLA HAT VAR
FETÖ yöneticisi Hidayet Karaca'nın 40, eski emniyet müdürlerinin ise 33 yıla kadar hapsini isteyen savcı, FETÖ'cü kumpasçıların yalanlarını da çürüttü. 33 sanıktan tamamına yakınının ByLock kullanıcısı olduğunun tespit edildiğini belirten savcı, bazılarının birden fazla telefon hattında bu programı kullandıklarını vurguladı. 
Stajer bir Cezaevi Öğretmenini Sadece X-Ray Cihazında Görülen Eski Tip Cep Telefonu Şarj Aletinden Dolayı Yargılayan ve İşinden üst üste 4 defa el çektiren Ceza Tevkifevleri Üst Yönetimi Derhalden Görevden Alınmalı Bu Resmen Millete ve Millet'in Reisi Sayın Cumhurbaşkanımıza İhanettir.



BTK ORTAYA ÇIKARDI
Savcılık, BTK'nın tespitlerine rağmen bazı sanıkların yalanlarını sürdürmesine de değindi. Sanıklardan Yurt Atayün ve Erol Demirhan'ın ByLock kullandıkları tarihlerde tutuklu görünmelerine açıklık getiren savcılık, bu telefon hatlarının sanıkların tutuklanmalarından sonra da kullanılmaya devem ettiğini kaydetti.



CEZAEVİ'NİN İÇİNDEN BİNLERCE BAĞLANTI
Savcılığın mütalaasında, Yurt Atayün'ün 39 bin 504 kez, Erol Demirhan'nın ise iki ayrı hat üzerinden 27 bin 714 kez ByLock IP'sine bağlandıkları aktarıldı. Mütalaada, "Her ne kadar sanık Erol Demirhan ve Yurt Atayün'ün ByLock programı kullandıkları tarihte tutuklu oldukları tespit edilmiş ise de sanıkların tutuklanmadan önce kullandıkları telefon numaralarının, tutuklandıktan sonra da kullanılmaya devam edildiği tespit edilmiştir" denildi.

CEZAEVLERİNDEN KÖTÜ KOKULAR DA GELİYOR




İHMAL VEYA SORUMLULUĞU TESPİT EDİLEN YÖNETİCİLER DERHAL GÖREVİNDEN ALINMALI VE SORUŞTURMA AÇILMALIDIR!