Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi

Romanya’da yakalanan ve iade edilmelerine karar verilen eski emniyet müdürü Sedat Zavar ve eski polis memuru İlker Usta, İstanbul'a getirildi.


Bükreş'ten kalkan ve içinde Zavar ile Usta'nın da bulunduğu Türk Hava Yolları'na ait TK 1046 sefer sayılı uçak, saat 23.30 sıralarında Atatürk Havalimanı'na indi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin nezaretindeki iki eski emniyet mensubunun ellerinin arkadan kelepçeli olduğu görüldü.     
Romanya mahkemesi, Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yakalanan polislerin Türkiye'ye iadelerine 20 Mart’ta karar vermişti.
İltica talebinde bulunmuşlardı
Erdoğan'ın çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen "paralel yapı" operasyonu kapsamında aranırken yurtdışına çıkan eski Emniyet müdürü Sedat Zavar ve polis memuru İlker Usta, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de destek verdiği operasyonla Romanya'da gözaltına alınmıştı.
Bunun üzerine Romanya'ya iltica talebinde bulunan iki polisle ilgili ülkedeki yerel mahkemeler, eski Emniyet müdürü Zavar ve polis memuru Usta'nın iltica taleplerini reddetmişti.
Tutuklu bulunan polislerin Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin duruşma görüldü. Yerel mahkeme, sanıkların Türkiye'ye iadelerine hükmetti.