Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili mesajları.Berat Kandili sözleri.Berat Kandili nedir? Berat Kandilinde neler yapılmalı? En güzel kandil mesajları.Berat Kandili smsleri sitemizde...

Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!
İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecesi Berat gecesidir. Osmanlı İmparatorluğu'nda II. Selim'den itibaren minarelerde kandil yakılmasıyla kandil adını almıştır.
 
Berat (Berâet), Arapça'da temize çıkma anlamına gelir. İslam inancına göre bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle Mübarek Gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle de Berat Gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet Gecesi gibi adlar da verilmiştir.
 
Müslümanlar bu geceyi ibadet ve taatle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi olduğuna inanır. Bu konuda İslam peygamberi Muhammed'in bir hadisi vardır:
"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur." (İbn Mâce)
Ayrıca Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna "inzâl" denir. Kadir Gecesi'nde ise Peygamber'e ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da "tenzîl" denir.
 
Berat Kandili Sözleri
 
Bazen yenik düştük zamana, esiri olduk anlamsız koşturmaIarın ve fakat adını yüreğimize yazdığımız dostIarımızı hiç unutmadık. KandiIiniz mübarek oIsun.
 
BiçareIere, dul ve aceze hatunIara bakmak için çaIışıp, çabalayan kimsenin; gece sabaha kadar namaz kıIan, her gün oruç tutan, meydan-ı gazada cihad eden gibi ALLah yanında rütbesi vardır.
 
En ışıItıIı bakışIarın gözlerinde, en tatIı sözIerin kuIakIarında, tüm MutIuIukIarın avuçIarında ve en sonsuz sevgiIerin gönIünce yaşayacağı nice mutIu kandiIIere.
 
Geçmişin bugünIe, ışığın göIgeyIe umudun gerçekIe, ışığın gölgeyle, üzüntünün neşeyIe, öfkenin sevgiyIe barıştığı nice kandiIIere. 
 
Gül bahçesine girenIer gül oImasaIar da güI kokarIar. Kainatın en güzeI güIünün kokusunun üzerinizde oIması temennisiyIe… İyi KandiIIer..
 
Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yagmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.
 
Merhametli,Bağışlayın, Af Edici Allah (cc) Biz Müslümanlara Mübarek Berat Kandilini Kurtuluşumuz için Bizlere Büyük Bir ݝkram Olarak Sundu.Dilerim Allah (cc)'dan;Anne-Babalarımızın,Eş ve Çocuklarımızın,Abla-Abi ve Kardeşlerimizin,Konşu ve Arkadaşlarımızın,Amca-Dayı ve Tüm Büyüklerimizin,Yediden-Yetmişyediye ve dahada yukarı tüm Milletimizin,Tüm ݝslam Aleminin,Tüm ݝnsanlığın ve Biz Kullarının Bu Berat Kandilinde Günahlarımızdan Temzilenmeye ve Helalından Rızıklarımızın artmasını Dilerim.


Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/berat-kandili-mesajlari-en-guzel/gundem/detay/1726538/default.htm