İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları
Fethullah Gülen Terör Örgütü'nün  KPSS ve emniyet ayağından sonra 'askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük yapıldığı' ihbarları üzerine  operasyon başlatıldı. 


Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, "Suç işlemek amacıyla Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak, ÖSYM Kanunu'na muhalefet, askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük" gerekçesiyle 8 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Kayseri'de başlatılan Paralel Devlet Yapılanması operasyonunun, 2011-2012 döneminde askeri liselere giriş sınavlarına girecek adaylara soruların sızdırıldığı iddiasıyla başlatıldığı öğrenildi.



OPERASYON DEVAM EDİYOR; ŞU ANDA DÖRT KİŞİ YAKALANDI
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan operasyon kapsamında, "Suç işlemek amacıyla Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak, ÖSYM Kanunu'na muhalefet, askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük" gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan 8 kişiden H.E. (44), H.E. (46) ve H.A. (25) Kayseri'de gözaltına alındı. Bir zanlı da Ankara'da yakalanarak Kayseri'ye getirildi.

Zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.
Adreslerinde bulunamayan diğer zanlıların yakalanması için de çalışma başlatıldı. Aranan 3 zanlının operasyon öncesi Kırgızistan'a kaçtığı tespit edildi.





KAYSERİ'DE 2 YURDA BASKIN
Kayseri merkezli 'Askeri liseler giriş sınavında usulsüzlük' yapıldığı iddiasıyla bu sabah başlatılan operasyon çerçevesinde Melikgazi ve Talas ilçelerindeki iki üniversite öğrenci yurdunda polis arama yaptı. Arama sırasında yurtlardaki bilgisayardaki bilgiler kopyalandı. Yöneticilerin odalarındaki bilgisayarlar kopyalanırken, operasyon çerçevesinde aranan firari olduğu bildirilen 4 kişiyle ilgili de yurt yöneticilerine sorular soruldu.


USULSÜZLÜK OLMADIĞINI İDDİA EDENLER VE O İDDİAYA İNANANLAR İÇİN USULSÜZLÜK BELGELERİNDEN BİRİNİ AŞAĞIYA YERLEŞTİRDİK.
USULSÜZLÜK YOK DİYENİN ALNINI BELGEYLE KARIŞLARIZ, BUYRUN BELGESİ.