Seçim Yasakları Başladı! Seçim Yasakları Başladı!
İzmir'de terör örgütü FETÖ'yü finanse eden Akyaka Vakfının yöneticilerine sabaha karşı eş zamanlı operasyon düzenlendi.






İzmir Mali Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği operasyonda 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 18 kişilik gözaltı kararının bulunduğu operasyon kapsamında 2 işadamının bulunduğu bu işadamlarından İdil Kolonyaları sahibi M.T.'nin cezaevinde olduğu Roji Jeans'ın sahibi Fatih Kazancı'nında arandığı ortaya çıktı.


Gözaltı listesinde bulunan 9 kişi için yakalyama çalışmkaları sürürken, örgütün terör örgütü lideri FETÖ'ye 2 milyon 500 bin TL para aktardığı 8 milyon 500 bin TL'de, örgütün lideri FETÖ'nün emri ile Bank Asya'ya yatırdığı belirlendi. Gözaltına alınan bazı örgüt üyelerinin aynı zamanda ByLock kullanıcısı olduğu belirtilirken, bir camiye ait 99 işyerini ele geçiren vakıf üyelerinin buralandan elde ettiği geliri örgüte aktardığı belirlendi.


İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun koordinesinde, Örgütlü Suçlar Savcısı Ayhan Yılmaz'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında terör örgütü FETÖ'yü finanse eden Akyaka Vakfının yöneticilerine operasyon düzenlendi. İzmir Mali Şube'nin gerçekleştirdiği operasyonda 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Arananlar arasında Rodi Jeans'ın eski sahibi Çetin Kazancı'nın da bulunduğu, İdil Kolanyaları sahibi Mehm0et Timiroğlu'nun halen FETÖ üyesi olmak suçundan tutuklu bulunduğu ve 10 kişi hakkında yakalama yönelik gözaltı kararının bulunduğu belirtildi.
2.5 Milyon FETÖ'ye
İzmir Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyon kapsamında yapılan incelemeler sonrası örgütün son ylıllarda ard arda kuryeler aracılığıyla hain terör örgütü lideri Fethullah Gülen'e 2 milyon 500 bin TL para gönderdiğini tespit etti.



8.5 Milyon Bank Asya'ya

Ayrıca örgütün bir cami derneğine ait 99 işyerini usulsüz olarak ele geçirdiğini ve bu işyerlerinden elde ettiği gelirlerden 8 milyon 500 bin TL'yi Terör Örgütü Lideri FETÖ'nün emirleri sonrası, Bank Asya'yı kurtarmak için, bankaya yatırdığı ortaya çıktı.

ONGUNHABER.COM
FİRARİLERİN MISIR'DA OLDUĞUNU SÖYLÜYOR.
FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılınca İzmir'den firar eden ünlü işadamı Alfemo mobilyanın sahipleri Ramazan Davulcuoğlu ve kardeşlerinin 'a kaçtığı ve hatta bu ülkede fabrika açarak yatırım yapmayı planladıkları öğrenildi. Diğer firari işadamları Rodi Jeans'ın sahipleri Çetin Kazancı ve Fetin Kazancı kardeşlerin de yine Mısır'a kaçtıkları bildirildi. 15 Temmuz'da halka  açılması emrini veren Albay Nebi Gazneli ile Albay Müslüm Kaya da Mısır'a kaçmak isterken Konya'da yakalanmıştı.