Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Doğan, özel hayanın takip edilip yazıldığını, yürüttüğü soruşturmalar nedeniyle kumpas kurma iftirasına maruz kaldığını belirterek Bugün Gazetesi yazarı Adem Yavuz Arslan’dan şikayetçi oldu.

Arslan’ın 28.04.2014 tarihli yazısında kendisine iftira attığını ve yargılamayı etkilemeye çalışarak özel hayatını takip ettiğini belirten Başsavcıvekili Ali Doğan şüphelinin cezalandırılmasını istedi. Adana yürüttüğü soruşturmalar nedeniyle söz konusu yazar tarafından bir tarafın avukatı gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade eden Başsavcıvekili Doğan, “Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkındaki takipsizlik kararının kaldırılması üzerine bu kaldırma kararı ile ilgili kanun yararına bozma yoluna gidilmiş olmasına rağmen bu fezlekeyi gereksiz yere beklettiğim şeklinde bir yazı kaleme alınmıştır” dedi.

Özel hayatım takip ediliyor

Yıllık izne çıkışının dahi takip edilip yazıldığını kaydeden Doğan suç duyurusu dilekçesinde “Kulislerde Savcının önümüzdeki günlerde yapacağı ‘vatanseverlik faaliyetleri’ kapsamında görüşmeler yaptığı konuşuluyor, sonuç itibarı ile 17 Aralıkta Türkiye’de hukuka darbe yapılmıştı. Şimdi helvası karılıyor” şeklinde yazılarak tarafımın Ankara’dan emir alarak bu emri uygulayan birisi gibi takdim edilip tarafsız ve bağımsız olarak görev yapan şahsımın iftira atılmakta ve yargılama görevim bu şekilde etkilenmeye çalışılmakta, ayrıca yıllık izne çıkışım dahi söz konusu gazete yazarı tarafından takip edilerek haber yapılıp özel hayatımın gizliliği ihlal edilmektedir” ifadelerini kullandı.

BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!