Göreve geldikten sonra Amerikan Kongresi’nde ilk kez milletvekillerine bilgi veren FBI Başkanı James Comey, “Ülkemiz için geleneksel bir saldırı ihtimali 11 Eylül saldırılarından önceki seviyeden bile düşük bir ihtimal. 

200 BİN BELGE SIZDI

İstihbarat teşkilatı NSA’nın başkanı General Keith Alexander da, eski çalışanları Edward Snowden’in bugüne kadar açıkladığı belge sayısının 200 bini geçtiğini söyledi. Moskova’ya kaçan istihbaratçının elinde daha yüz binlerce belge olduğunu kaydeden Alexander, “Bunları yayımlamaması için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu. Alexander belgelerin ülke güvenliğine en fazla zarar verecek şekilde sızdırıldığını kaydetti.

Para transferlerine yakın takip

New York Times gazetesi, Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA’nın dünya üzerindeki her türlü para transferini yakından izlediğini yazdı. ABD’de yaşayanların ülke dışına gönderdiği her kuruşun kaydı tutulurken bu bilgilerin vergi dairesi dahil ülkedeki tüm istihbarat ve güvenlik kurumlarıyla da paylaşıldığı belirlendi. Bu arada NSA’in gizlice veri tabanlarına girip bilgilerini aldığı ortaya çıkan Google, Facebook ve Yahoo, kırılması çok daha zor şifreler ve yazılımlar kullanmaya başladı. Şirketler bu amaçla yeni yazılımcılar istihdam etti.



Kamu Çalışanları İçin İdari İzin Kararı Kamu Çalışanları İçin İdari İzin Kararı