Başkan Seçer: "Mersin daha fazla konuşulmaya başlandı" Başkan Seçer: "Mersin daha fazla konuşulmaya başlandı"

İstanbul Beşiktaş’ta son günlerde vatandaşların anlam veremediği bir uygulamaya geçildi. Başbakanlık Çalışma Ofisi’nin yanındaki Kadıköy Vapur İskelesi’ne giden yol bir haftadır araç trafiğine kapalı.
Dolmabahçe Sarayı ile Denizcilik Müzesi arasında inşa edilen Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne komşu bir otelin özel güvenlik elemanları bir haftadır otel çevresindeki yaklaşık 800 metrelik yolun giriş ve çıkışlarını kontrol ediyor. Açılır kapanır bariyerle araç trafiğine tamamen kapatılan yoldan sadece otel müşterilerinin geçişine izin verilirken bariyerlerin kumandaları otelin özel güvenlik görevlilerinin elinde.

Vatandaş tepki gösterdi
Dolmuşların ve İETT otobüslerinin servis güzergahında bulunan bu yolun yalnızca özel bir otelin müşterileri tarafından kullanılıyor olmasıysa vatandaşların tepkisine yol açtı.
Kadıköy-Beşiktaş Vapur seferlerinin yapıldığı iskeleye gitmek isteyen ancak özel güvenlik görevlisi tarafından engellenen Orhan Bülbül, “Başbakanlık Ofisi bahane edilerek devletin yolu otele verilmiş. Vapura bineceğiz, geçemiyoruz. Başbakanlık Ofisi tamamen bahane” dedi.
Taksi şoförü Ahmet Kayır ise, yolu kullanamadığı için 3 km daha fazla yol gittiğini söyledi.  
İBB: Yol otele tahsis edilmedi
Otelin Halkla İlişkiler Müdür Melike Şafak, “Otelimiz o yolu kullanmak zorunda. Ama orası bize ait değil” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışma alanı içerisinde olduğu belirtilen yolun nasıl kullanılacağına ilişkinse İBB, yolun otele tahsis edilmesinin söz konusu olmadığını belirtti.



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/vapur-iskelesinin-yolu-neden/gundem/detay/1714953/default.htm



Etiketler: İstanbul , Beşiktaş , İBB , Başbakanlık , Kadıköy , İETT , İstanbul Büyükşehir Belediyesi , Dolmabahçe Sarayı , taksi şoförü , vapur , bahane , Istanbul , sadece , Büyükşehir