KONYA'da özellikle yabancı uyruklu kadınları internet ve telefonla, bakıcılık gibi iş vaadiyle kandırıp, Türkiye'ye getirdiği, burada da dayak ve tehditle zorla para karşılığı erkeklerle cinsel ilişkiye girmeye zorladığı öne sürülen şebekeye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında Azerbaycan ve Gürcistan uyruklu kadınlarında bulunduğu 10'u kadın 32 kişi gözaltına alındı.
Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, bugün sabah saatlerinde eş zamanlı olarak fuhuş operasyonu düzenledi. Daha önceden belirlenen ev ve otellere yapılan baskında aralarında Azerbaycan ve Gürcistan uyruklu kadınlarında bulunduğu 10'u kadın 32 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramada ise 10 adet tabanca ele geçirildi. Şebekenin yabancı uyruklu kadınları internet ve telefonla, bakıcılık gibi iş vaadiyle kandırıp, Türkiye'ye getirdiği, burada da dayak ve tehditle zorla para karşılığı erkeklerle cinsel ilişkiye girmeye zorladığı öne sürüldü. Operasyon kapsamında 50 kadın mağdurunda ifadesine başvurulduğu öğrenildi.
Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Bursa'da karne hediyesi; Hayvanat Bahçesi Bursa'da karne hediyesi; Hayvanat Bahçesi


Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/konya-da-fuhus-operasyonu-32-gozalti/gundem/gundemdetay/05.03.2013/1676526/default.htm



Etiketler: Türkiye , Gürcistan , Konya , Azerbaycan , Emniyet Müdürlüğü , internet , Türkiye'ye