İç savaşın sürdüğü Suriye’den kaçan bir grup sığınmacı, dün gece Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde kurulan ve yapımı kısa süre önce tamamlanan yaklaşık 12 bin Suriyelinin barındığı Harran Konteyner Kent’e gelerek içeri girmek istedi.
Yapılan kontrollerin ardından konteyner kentte kayıtları olmadığı saptanan grubun isteğine güvenlik görevlileri olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine, güvenlik görevlileriyle Suriyeli grup arasında sözlü tartışma çıktı.

Sığınmacı da katıldı
Sözlü tartışma kavgaya dönüşünce, konteyner kentte görevli askerler duruma müdahale etti. Konteyner kentte barınan ve yakınlarının içeriye alınmadığına tepki gösteren Suriyeli sığınmacılar da kavgaya karışınca ortalık bir anda karıştı.
Güvenlik görevlileriyle askerlere taş ve sopalarla saldıran Suriyeliler, güçlükle kontrol edilmeye çalışılırken, konteyner kente çok sayıda sağlık ekibi ile takviye asker ve polis sevk edildi. Taş ve sopların kullanıldığı kavgada 1’i itfaiye eri, 6’sı asker, 13’ü güvenlik görevlisi ve 15’i Suriyeli olmak üzere toplam 35 kişi yaralandı.

‘Taleplerini aldık’
Harran Kaymakamı Selami Yazıcı ve Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, konteyner kentte giderek incelemelerde bulundu. Suriyeli sığınmacıların konteyner kent içerisinde bulunan yönetim binalarına zarar verdiğini belirten Kaymakam Yazıcı, “Bizden istenen talepleri aldık ve imkanlar dahilinde yerine getireceğiz. Konteyner kent içerisinde meydana gelen hasar dışında şu an her hangi bir sıkıntı yok” dedi.

CHP Keşan İlçe Başkanlığından açıklama CHP Keşan İlçe Başkanlığından açıklama


Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/konteyner-kentte-arbede-20-si-gorevli-35-kisi-yarali/gundem/gundemdetay/28.02.2013/1674382/default.htm



Etiketler: Suriye , Şanlıurfa , konteyner , Grup , Harran