Karaman'da Fethullah GÜLEN Hocaefendi cemaatine bağlı olarak bilinen Sanayici ve İşadamlarının oluşturduğu (Kasiad) ve eğitimcilerinin oluşturduğu (Karegder) gösteriş,reklam,insana saygısızlık ve fakiri ezerek kullanma pahasına gövde gösterisine bu bayramda devam etti.
Eğer kendileri ile aynı Peygambere inanıyor isek dostça bir uyarımız ve kısaca bir hatırlatmamız olacak,tabi aynı inanç ve aynı peygambere inanıyor isek... 

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:

Farzlar yapılırken araya riya karışmaz. Nafile ibadetlerde ise, gösteriş çok olur. Bunun için, zekatı, aşikâre vermek gerekir. Bu suretle insan iftiradan kurtulur. Nafile olan sadakayı gizli vermeli ki, kabul olma ihtimali fazla olur. (2/82)

Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:

CHP Keşan İlçe Başkanlığından açıklama CHP Keşan İlçe Başkanlığından açıklama

(Gizli sadaka daha iyidir.) [Bekara 271]

 Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:

(Sağ elin verdiğini sol el duymayacak şekilde gizli sadaka veren, Allah’ın himayesine kavuşur.) [Buhari]

(Sadakayı gizli vermek iyilik hazinesidir.) [Taberani]

ŞİMDİ  HABERİ VERİYORUZ,YORUM OKUYUCUYA AİTTİR...


Kasiad ve Karagder 105 Afgan aileye et dağıttı

Karaman Aktif Sanayici İşadamları Derneği (KASİAD) ile Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER)  yaklaşık 2 aydır ilde bulunan 105 Afgan aileye et dağıttı. KAREGDER Başkan Yardımcısı Abdulkadir Gök, geçimlerini genellikle hurdacılık yaparak sağlayan aileleri bayramın birinci günü tek tek ziyaret ederek hem bayramlaştıklarını hem de kurban eti dağıttıklarını belirtti. Gök, KASİAD ile birlikte geçen yıl Diyarbakır’a da gittiklerini söyleyerek “Bayramı, muhtaç insanların dertleriyle dertlenmek ve paylaşma duygusunu yaşamak için bir fırsat gören üyelerimiz, ilk gün aileleriyle bir arada olmak ve gezmek yerine kapı kapı dolaşıp kurban eti dağıttı.

Arkadaşlarımız gördükleri manzaralar karşısında çok etkilendiklerini, et dağıtımının ardından maddi durumu kötü olan ve Karaman’da misafirleri olan Afgan ailelere farklı zamanlarda düzenlenecek çalışmalara katılarak yardıma devam edeceklerini belirttiler. " dedi.

KASİAD Üyesi Murat Aksoy da yaptığı açıklamada Kurban Bayramı’nın bu tür çalışmalarla gerçek anlamını bulduğuna dikkatleri çekerek "Gönüllüler, ekipler halinde, kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak adına yoğun çaba gösterdi. Titizlikle yürütülen yardım faaliyetleri, kardeşlik köprülerinin yeniden güçlenmesini sağlayarak Kurban Bayramı sevincine yoksul, yetim ve yaşlı herkesi ortak etti." ifadelerini kullandı.