Karayolları Trafik Kanunu'nun 74. maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan yayaya çarpma şeklindeki kazara yönelik önemli bir adım atılarak "Yaya Öncelikli Trafik" anlayışı yasal bir zemine oturtulmuştu ama uygulamada durum çok farklı...

Karaman Merkez Kazım Karabekir Paşa Caddesi üzerinde yaya olarak yoldan geçmeye çalışan vatandaşlara yol veren 70 E.. ....  plaka no'lu araca arkadan gelen ve hızını alamayan 70 A... ...  plaka no'lu araç arkadan çarptı.

Ölü ve yaralı bulunamayan kazada hafif çapta maddi hasar meydana geldi. Olay yerine kısa bir sürede gelen Karaman Emniyet Müdürlüğü trafik ve Karaman Belediyesi temizlik ekipleri tarafından yapılan tespit ve temizlik çalışmalarının ardından cadde kısa sürede trafiğe açıldı. 



TEDBİR VE UYGULAMADA YETERSİZLİK Mİ VAR?

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı 2019 yılını “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla “Yaya Önceliği Yılı” ilan etmiş, 6 Şubat Pazartesi günü saat 12:00’de, 81 il ve 922 ilçede eşzamanlı olarak yapılan etkinlikler  ile 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilişi, kampanya ve tanıtımlarla kamuoyuna duyurulmuştu.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişikle; “sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhaları ile belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar” hükmü getirildiği halde neden halen sürücüler bu kurala uymamakta direniyorlar.

Başkanvekili Güzgülü, açılışa katıldı Başkanvekili Güzgülü, açılışa katıldı

Vatandaşların soru ve yorumları ; "Emniyet ve Asayiş Tedbirleri yeterince etkili ve caydırıcı mı?","Bu Ülkede yasalar çok katı ve yasa uygulayıcıları sert ve net olmadan hiç bir uygulama yerleşemez." biçimide olmakta.