Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir takım ziyaretler gerçekleştirmek üzere Karaman’a geldi. Bir ay içerisinde ikinci kez Karaman’a ziyaret gerçekleştiren Murat Kurum, iddialı projeler ve vizyon belediyeciliği için kolları sıvadıklarını ifade etti.

Kısa süre önce geldiği kentte birçok projeyi görüştüklerini ve karara bağladıklarını aktaran Kurum, Bakanlıkta yapılması gerekenlerle ilgili süreci başlattıklarını ve bunların uygulama safhasına geldiğini ifade etti.

İlk ziyaretini AK Parti Karaman İl Başkanlığı’na gerçekleştiren Bakan Kurum, teşkilat mensupları ile bir araya geldi. Teşkilat binasında gerçekleşen toplantıda AK Parti Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin “Karamanımıza her gelişinde farklı müjdelerle gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. 31 Mart seçimlerinde göreve geldiğimizde inşallah Sayın Bakanımızın da vermiş olduğu desteklerle projelerimizi bir bir gerçekleştireceğiz. Hacı Bayram-ı Veli’nin “Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk ile dolu olanın, şehri gülistan olur” dediği gibi, biz bu şehri gülistan’a çevirmek için aday olduk. Seçim çalışmalarımızı teşkilatımızla birlikte 31 Mart’a kadar ara vermeden sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi gönüllere girecek, gönüller kazanacağız. “Memleket İşi Gönül İşi” ilkesiyle öncelikli amacımız bu şehri her alanda başarı sağlayacak konumlara getirmek olacaktır. Bugün Sayın Bakanımıza birkaç proje daha sunduk. Kendisi projelerimize inceledikten sonra her bir projemize ayrı ayrı destek vereceklerinin sözünü verdiler. Kendilerine bu desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, hayata geçirecek olduğumuz projelerimizin Karaman’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi.

Bahsetmiş olduğu projelerin birkaç tanesini dillendiren Şahin’in ifadeleri doğrultusunda; Karaman’ın içme suyu sorununu ve atık su sorununu tamamı ile ortadan kaldıracak bir tesis inşa edileceği,  Kentsel Dönüşüm hamlesi kapsamında Kırbağ Mahallesine 500 adet rezerv konut ve 500 adet sanayi tesisi inşa edileceği, alt gelir gurubu vatandaşlar içinse yine 500 adet sosyal konut üretileceği, belediye binası çevresinde kalan 300 bin m2’lik alanda ve Tapucak Mahallesinde geniş kapsamlı bir kentsel dönüşüm çalışmasına başlanılacağı, TOKİ vasıtası ile Karaman şehir merkezinde 262 bin m2 alana “Millet Bahçesi” yapılacağı ve yine şehir merkezinde olmak üzere düzenleme ve bisiklet yolları inşası gibi çalışmalar için toplamda 3 milyon TL tutarında bir hibe kazandırılacağı öğrenildi.

Bakan Kurum, "Tüm Anadolu'da, Karaman'da rekor düzeyde oy almamız gerekiyor. 31 Mart geldiğinde, inşallah o akşam buradan rekorlar duymak istiyoruz. Önümüzdeki 4-5 yıllık dönemde hiçbir seçim yok. İlk defa Türkiye 4,5-5 yıllık döneme seçimsiz giriyor. Bu durumu ve süreci değerlendirmemiz gerekiyor. Şehirlerimiz ve vatandaşımızın yaşam kalitesi için çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. O manada 31 Mart seçimleri çok önemli. Biz de seçimlerde ve devamında aynı tevazu içerisinde samimiyetle, gayretle çalışacağız. Bugün, Türkiye Avrupa'nın 6'ncı, dünyanın 17'nci ekonomisi ise bu sizlerin verdiği destek sayesindedir. 31 Mart’ın sonrasında ekonomimizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacak çalışmayı göstermek zorundayız. Çevreyi koruyan, değer katan, kültür üreten, dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz."

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan seçim manifestonun 8 maddesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı ilgilendirdiğinin altını çizen Bakan Kurum “ Çevreyi koruyan, çevreye değer katan, kültür üreten ve bu saydıklarımla birlikte dünya marka şehirler listesinde yer alabilen şehirler yapacağız. Bu çerçevede Karaman’da turizm alanları oluşturacağız. Şehrin 50 yıllını, 100 yılını planlayacağız” dedi.

“Şimdi muhalefet partisi CHP çıkmış diyor ki Mart’ın sonunda bahar gelecek. Bu ülke CHP iktidarında ne zaman bahar gördü ki şimdi görsün. 1994 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde, İstanbul’da CHP’nin belediyecilik anlayışı olan çöpü, çamuru ve çukuru ile mücadele etti” dedi.

İl Başkanlığı ziyaretinin hemen sonrasında Bakan Kurum ve beraberindeki heyet esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaflarla yaptıkları görüşmeler sonrası bir açıklama yapan Kurum; “Anlaşılan o ki Karaman Belediye Başkan Adayımız Mahmut Sami Şahin kardeşimiz daha başkanlık görevi kendisine tevdi edilmeden halkın gönlünü kazanmış görünüyor. Karaman’ın Şahin’e olan teveccühü daha şimdiden en yüksek seviyeye çıkmış halde. Başkan adayımıza inanmış bu güzel şehre bizlerde inandık, inandığımızı göstermek için buradayız derken Şahin’e olan güvenini bir kez daha yineledi. 

Belediye Başkan Adayımız Mahmut Sami Şahin kardeşimiz son derece vizyoner oluşu yanında çalışkanlığı ve gayreti ile rüştünü fazlasıyla ispatlamış” diyen Kurum, sözlerini şu şekilde sürdürdü. “Karaman’ı bu denli sahiplenen Şahin’e ve Karaman’a destek olacağız. Yakında açıklanacak olan projeler ile birlikte, zamanla halkın ihtiyacı doğrultusunda yeni projeler de ekleyeceğiz. Şehrin mimarisine ve kültürüne uygun, örnek projelerin hayata geçirilmesi sonrası özlenen Karaman’ı hep birlikte inşa edeceklerini” söyledi.

Karaman’da Başkan Adayımız Mahmut Sami Şahin’in rekor oy alacaklarına inancının tam olduğunu belirten Bakan Kurum, “Karaman’dan ve Belediye Başkan Adayımız Mahmut Sami Şahin kardeşimizden çok umutluyuz. Her kesimin desteğini almış olması bizi daha da umutlandırmıştır ki bizlerde gereken desteği fazlasıyla vereceğiz” diyerek özverili çalışmaları vesilesi ile Belediye Başkan Adayı Şahin’i ve AK Parti İl Teşkilatını tek tek tebrik etti.

Kurum, çevreci bir parti olduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Çevreci bir liderimiz var. 1 Ocak 2019 tarihi itibarıyla plastik poşetlerimizi ücretli hale getirdik. Ne kampanyalarımızda ne de sokaklarda afiş, broşür olarak plastik bayrak, poşet kullanıyoruz. Poşetlerimizin kullanımına baktığınızda yüzde 70 azaltıldı. Yıllık 30-35 milyar poşet tüketiyoruz. Bu uygulamaya geçer geçmez yüzde 70 azaltıldı ve gerçekten kişi başı 440 olan poşet kullanımı, yakın zamanda yüzde 90 azaltılmak suretiyle 40 adete düşecektir. Hedefimiz bu." ifadelerini kullandı.

Minik öğrencilere karnelerini Başkan Dündar verdi Minik öğrencilere karnelerini Başkan Dündar verdi

Konuşması sırasında salondaki bir grup genç, "AK Gençlik Bakan'ından kahve istiyor." sloganı attı. Bakan Kurum, gençlerin bu isteğine, "Kahve içmeye geleceğiz." karşılığını verdi.


Programın ardından Kurum ve beraberindekiler, kendisine meşalelerle eşlik eden gençlerle Hatuniye Medresesi Millet Kıraathanesi'ne yürüdü. Burada gençlerle kahve içen Kurum, bir süre sohbet etti, fotoğraf çektirdi.


Kurum'a, Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, Belediye Başkan adayı Mahmut Sami Şahin de eşlik etti.