Merkez Yüreğir İlçesi Başak Mahallesi’nde oturan ve gündelik işlerde çalışan 5 çocuk babası 54 yaşındaki Sıtkı Aslan’ın evindeki su sayacını kontrol eden Adana Büyükşehir Belediye Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, abonelik işlemleri yapılmadan suyun kullanıldığını saptadı.

Kardeşleriyle ortak avlulu 2 ayrı evde oturan Sıtkı Aslan, elektrik ve su sayaçlarını birlikte kullanırken, annesi ölünce evininin suyunu kardeşlerinden ayırıp sayacını bağlattı, ancak abonelik işlemlerini tamamlatmadı. Aslan, 5 yıldır kullandığı suyun faturası gelmediği halde, suyu kullanmaya devam etti. Geçen yıl denetime çıkan ASKİ ekipleri, Sıtkı Aslan’ın kaçak su kullandığını tespit edip, tutanak düzenledi. Kaçak su bedelini ödemesi için ihtarname bırakan ASKİ görevlileri, sayaçtaki son endekse karşılık gelen su bedeline kaçak kullanım bedeli de ekleyerek, 22 bin lira borç çıkardı.

’AZ TÜKETTİĞİMİZ İÇİN FATURA GELMİYOR SANIYORDUM’

Borcu süresinde ödemeyen Aslan hakkında, 9’uncu İcra Dairesi’nde dava açıldı. Yargılama sonunda, borcu yasal faiziyle birlikte 24 bin liraya çıkan Aslan, bu parayı da ödemedi. İşsiz olduğunu ve bu parayı ödeyecek durumu olmadığını belirten Aslan, "Sayaç taktırıp abonelik için ASKİ’ye başvurmuştum. Az su tükettiğimiz için fatura gelmediğini sanıyordum. Kaçak su kullandığımı bilmiyordum. Şimdi evime icra geldi, bu parayı ödeyecek gücüm yok" dedi.

Mal Bildiriminde Bulunmayan Adaylara Şüpheyle Bakılıyor Mal Bildiriminde Bulunmayan Adaylara Şüpheyle Bakılıyor


Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/24-bin-lira-kacak-su-cezasi-soke-etti/gundem/gundemdetay/10.02.2013/1666982/default.htm



Etiketler: Adana , ASKİ , ihtarname , çocuk , hapis cezası , Büyükşehir