CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, beraberindeki CHP İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Recai Evcen, Kadın Kolları Başkanı Gülsen Kayserilioğlu, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Durmaz, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Ruhiye Uysal ve basın mensuplarıyla birlikte Kent Otelde bir araya geldi.

CHP İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı toplantının açılış konuşmasına tüm basın mensuplarının geçmiş Kurban Bayramı ve  24 Temmuz basın bayramını kutlayarak başladı.

İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, "Önce Manavgat'ta başlayan sonra Mersin, Osmaniye, Adana, Hatay ve Kayseri'yle devam eden orman yangınları içimizi dağladı. Can kaybı şuana kadar bir gözüküyor ama binlerce doğal yaşama ve ekonomiye katkısı olabilecek canlılar yok oldu. Temennim yangının en kısa sürede kontrol altına alınmasıdır. Özellikle yangın söndürme konusunda Orman Genel Müdürlüğü'nün ekipman olarak daha iyi yerlere gelmesini diliyoruz. Yunanistan bizim onda bir orman alanına sahip olmasına rağmen ellerindeki uçak, araç gibi cihazlar neredeyse bizim on katımızmış. Buda bizim ayıbımız. Orman Genel Müdürlüğü'nün elinde şuan birkaç uçak olmasına karşın kiralama yöntemiyle Rusya'dan veya diğer ülkelerden alınıyor. İnşallah en kısa sürede bu yangınlar sona erer ve en az hasarla atlatmış oluruz" dedi.

İL BAŞKANI MUSTAFA CEM KAĞNICI "ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN"

Başkan Kağnıcı, orman yangınlarının yanı sıra ülkenin gündemini meşgul eden salgın süreciyle ilgili olarak da, "Pandemi süreci neredeyse 1.5 yılını tamamladı. Fakat aşılama Ocak ayından buyana yapılmasına karşın aşılamada istenilen rakamlara bir türlü ulaşamıyoruz. İlimiz bazında baktığımızda 70 bin kişinin halen aşı olmadığını görüyoruz. 260 bin nüfusumuzun olduğu ve 16 yaş altındakileri çıkarttığımızda 70 bin rakamı gerçekten yüksek bir rakam. Tabi Sağlık Müdürlüğü bu konuyu kırsalda ve şehir merkezinde daha yoğun aşılamamanın olmaması konusunda ellerinde bilgiler vardır. Son bir haftadır hem hastanede, hem de şehrin belli bölgelerinde bulunan aşı noktalarında görülür bir artış var. Kırsalda ve köylerde özellikle bu rakam azsa biraz daha mobil aşılamayla köylerdeki soruna çözüm bulunabilir. Son günlerdeki vaka sayılarındaki artışa bakılırsa herhalde bu kışı da zor geçireceğiz gibi gözüküyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun" diye konuştu.

Kağnıcı, son günlerde Yeşildere kasabası ve civarında sahipli yada sahipsiz köpeklerin zehirlenerek telef edilmesini kınadığını,kendisinin'de hayvan hakları ile ilgili bir STK üyesi olarak konuyu yakından takip ettiğinin altını çizdi.

MİLLETVEKİLİ ÜNVER "BİZ SADECE VATANDAŞIN DERTLERİNİN TBBM'DE SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPABİLİYORUZ"

Karaman İl Merkezinde bulunan Kent otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ünver, Muhalefet partisi olmanın Başkanlık sisteminde,TBMM'de ve Bürokraside oluşturduğu açmazları Basın mensupları ile paylaştı. Ünver şunları kaydetti:

"Bizim yapabildiklerimiz bize verilen görev doğrultusunda yasama faaliyeti çerçevesinde meclis genel kurul konuşmaları, kanun teklifleri, soru önergeleri ile bakanlıkların cevaplaması gerektiğini düşündüğümüz konularda soru önergeleri verdik. Konuşmalar yaptık ama soru önerileri dışında yaptığımız işlerin bizim lehimize sonuçlanması için bir meclis aritmetiğinin oluşması gerekiyor. Bugüne kadar 3 yıllık meclis grafiğini gördüğümüzde muhalefetin hiçbir teklifinin ne komisyonlarda ne genel kurulda meclisten geçme şansı olmadı. Araştırma önergeleri kabul edilmedi. Öyle bir atmosferdeyiz. Böyle olunca biz sadece vatandaşın dertlerinin mecliste sözcülüğünü yapabiliyoruz." diyerek mevcut duruma dair serzenişte bulundu.

İKTİDARA GELİR GELMEZ İLK İCRAATIMIZ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEME GERİ DÖNMEK OLACAK

CHP Milletvekili Ünver, iktidara geldikleri takdirde yapacakları ilk icraatın güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri dönmek olacağını ifade ederek, "Parlamenter sistemin geçmişte yaşadığı görülen ve söylenen eksikliklerini tespit edip yeni bir model ortaya koymak, özellikle Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsız bir parti mensubu olmayan bir kişi tarafından yürütüleceği, icranın bakanlar kuruluna ait olacağı bir modelde Türkiye'yi yönetme vaadimiz var" dedi.

KARAMAN'IN EN BÜYÜK SORUNU TARIMSAL SULAMA VE SU SORUNUDUR

Ünver, “Konya ovası dediğimiz bu bölgenin en önemli sorunu sulamadır. Tarımsal sulama sorunuyla ilgili 2007’den itibaren başlayan KOP bölgesi, mavi tünel mevzusu var. 15 yıl oldu 2013’de bitirileceği söylenen bu proje halen bitirilemedi. Ne zaman bitirileceğiyle ilgili tam bir tarih yok” dedi.

Bu yıl son dönemlerin en kurak yılını yaşandığını aktaran Ünver,  “Bölgemiz yağış alamadı. Kooperatif kuyuları dahil vatandaşın elindeki kuyularda kurumuş durumda. Yer altı suyu bitmiş. Bu bölge için en önemi sorun bu. Bu sorunu çözemedik. Ben bütçe görüşmelerinde sulamayla ilgili konuşmalar yapıyorum. Araştırma önergeleri, soru önergeleri verdik ama bu konuda bir yol almış değiliz” diye konuştu.

“SULAMADA KULLANDIĞIMIZ ELEKTRİĞİNDE SORUNUNU ÇÖZEMEDİK”

Sulamada kullanılan elektrik konusuna değinen Ünver; “Sulamada kullandığımız elektriğinde sorununu çözemedik. Bizim arazilerimiz ovada büyük. Çok fazla elektrik faturası ödeyen çiftçilerimiz var. Çiftçilerimiz bu yükü taşıması mümkün değil. 2018 yılında bir bakanlar kurulu kararı çıktı. Bu kararnameye göre doğu ve güneydoğu’daki altı ilde tarımsal sulamada kullanılan elektrik tarım bakanlığı bütçesinden doğrudan desteklenmeye başladı. 5 yıl süre ile bu altı ilde sulamada kullanılan elektrik bakanlık bütçesinden destekleniyor. Biz dedik bu altı ilde yapılan uygulama Orta Anadolu’da da yapılsın. Tabi ki yapmadılar. Yapacaklarına dair de bir işaret yok. Orada bu destekler yapılırken neden burada da o destek yapılmıyor?” diyerek çitçilerin yaşadığı çifte standart'ı dile getirdi.

HIZLI TREN TRAJİ-KOMİK BİR YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Hızlı Tren hattının açılmasının da artık yılan hikayesine döndüğünü belirterek, "Konya Milletvekilimizin birisi geçtiğimiz günlerde Uluslararası elektrifikasyon işlemlerinin tamamlanamaması nedeniyle hattın açılışının Eylül ayını bulabileceğini söyledi. Muhtemelen öyledir. Ben size başka bir şey daha söyleyeyim 14 Temmuz itibariyle müracaatları biten iki tane ihale var kağıt üzerinde. Karaman Gar'daki eksikliklerin giderilmesi ve Çumra Garındaki eksikliklerin giderilmesi ile ilgili iki ihale var. İş bitim süreleri 90 gün. Tabi bu süreyi idarenin uzatma yetkisi var. İhalenin yapılması, yüklenicinin belirlenmesi gibi süreç var. Hızlı Trenle ilgili gidişat böyle. Umarım bu yıl bitmeden açılır" diye konuştu.

HEM İKTİDARA,HEM BELEDİYEYE SORMAK İSTERİM MİLLET BAHÇESİ ÇOK MU ACİLDİ?

Ünver, Hızlı tren gibi bir türlü tamamlanamayan Çevre yoluyla ilgili olarak da, "21 kilometrelik Çevre yolu aradan geçen bu kadar yıla kadar henüz açılmış bir bölümü yok. Ama şehrin göbeğinde Millet Bahçesinin yapımı devam ediyor. Bu bahçenin aciliyeti neydi onu da bilmiyoruz" dedi. 

Toplantı,Basın mensupları ile Kent Otel giriş kapısında verilen samimİ resimler ile son buldu.

"Sakarya'nın yararına atılacak her adımın arkasındayız" "Sakarya'nın yararına atılacak her adımın arkasındayız"