Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'ın son dönemde ekonomide alınan kararlardan rahatsız olduğu ve kendisine haber verilmemesine tepkili olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a istifasını verdiği iddia edilen Lütfü Elvan gelişmesi Ankara kulislerini sarstı.

Bakan Elvan'ın istifa talebinin kabulü hâlinde, dolar kurunun beklenenin çok üstünde bir kur artışının olabileceği kaygılarından dolayı istifanın şimdilik kabul edilmeyeceği de gelen bilgiler arasında.

BAKAN ELVAN SESSİZLİĞE GÖMÜLMÜŞTÜ
Enpolitik'te yer alan habere göre,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Merkez Bankasına yapmış olduğu ziyaret sonrası Merkez Bankası yöneticilerinin bağımsızlıklarını korumalarını ve karar alırken etki altında kalmamaları yönünde çağrıda bulunmuştu. Akabinde gerçekleşen kurul toplantısı sonrası ise tüm beklentiler ters düz olmuş ve faizler iki yüz puan düşürülmüştü. Bakan Elvan'ın konuyla ilgili hiçbir açıklamada bulunmaması ise başta muhalefet partileri olmak üzere finans çevrelerinin de yoğun tepkisini çekmişti.
Lütfü Elvan'ın ekonomide alınan kararlardan haberdar olmamasından oldukça rahatsız olduğu zaten dile getiriliyordu. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, Lütfü Elvan'ın istifa metninin masanın üstünde. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın ise konuya sabah 06:39'da vakıf olduğu gelen iddialar arasında.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bugün Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile İstanbul Süleymaniye’de kuru fasulyecide görüntülenmesiyle kulislerde yeni iddialar ortaya atıldı.

Başkan Yalçın öğrencilerin tiyatro gösterisini izledi Başkan Yalçın öğrencilerin tiyatro gösterisini izledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 8 Kasım 2020 tarihinde Instagram sayfasında “görevinden affını” istemiş ve ortadan kaybolmuştu. O günden beri ortalıkta görünmeyen Albayrak’ın görevden ayrılışı farklı iddiaları da beraberinde getirmişti.

BERAT ALBAYRAK’TAN KULİSLERİ HAREKETLENDİREN GÖRÜŞME

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugün Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile İstanbul Süleymaniye’de bir kuru fasulyecide görüntülendi. Milli Gazete’nin yayımladığı fotoğrafa göre Albayrak’ın kendisinin de bakan olduğu dönemde yardımcılığını yapan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile hararetli bir şekilde konuştuğu görülüyor.Albayrak’ın Nebati ile görüşmesi yeniden bakanlığa geleceği yönündeki iddiaları kuvvetlendirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın “dövizdeki hızlı artış, TL’deki değer kaybı, Hazine’ye dışardan kaynak aktarımında yaşanan zorluklar’’ gibi nedenlerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a istifasını sunduğu ancak Erdoğan’ın “şimdilik kabul etmediği” iddialarına Cumhurbaşkanlı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan yanıt geldi.

Fahrettin Altun, "Hazine ve Maliye Bakanımız @lutfielvan görevinin başındadır. Aşağıdaki sözde haber yalandır. Hangi gerekçeyle olursa olsun böylesi mesnetsiz haberlerle sahte gündemler oluşturmaya çalışmak kötülüktür. Bu sözde habere konu ettiğiniz insanlara ve kamuoyuna özür borçlusunuz!" ifadelerini kullanarak haberlere tepki gösterdi.

İşte Altun'un O Tweeti: