İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cuma günü alınan sokağa çıkma yasağının ardından yaşanan izdiham eleştirilerinin ardından görevi bıraktığını açıklayarak istifa etti. Ancak gece yarısı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir” denildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soylu, "Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir" ifadelerini kullanarak görevi bıraktığını açıkladı.

Bakan Süleyman Soylu'nun İstifa Tweet'inin  Tamamı

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI TWEET İLE HABER VERDİ " İSTİFASI KABUL EDİLMEDİ"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir” denildi.

T.C. İletişim Başkanlığı on Twitter:

DAİLY SABAH, SÜLEYMAN SOYLU’NUN İSTİFASINI : BECERİKSİZ BERBAT ETTİ" YORUMUYLA DUYURDU

Hükümete yakınlığıyla bilinen Daily Sabah gazetesi Süleyman Soylu’nun istifasını “berbat etti” diyerek duyurdu. Daily Sabah, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda İngilizce olarak “Interior Minister Süleyman Soylu resigns over botched announcement of curfew Friday night after which 250,000 people flooded shops and bakeries (İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cuma akşamı sonrasında 250.000 insanın dükkan ve fırınlara akın ettiği beceriksiz sokağa çıkma yasağı ilanı üzerine istifa etti)” ifadeleriyle Soylu’nun istifasını duyurması dikkat çekti.

DAİLY SABAH'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Gazetenin Ankara Temsilcisi Nur Özkan ise paylaşımın ardından yaptığı açıklamada, “Gazetemizin #sondakika olarak duyurduğu aşağıda yer alan tweetin tamamen Sn. İçişleri Bakanı’nın istifa mektubundaki ifadeler referans alınarak yazılmış olduğunu iletti editör arkadaşlarım. Buradan bir çatışma,maksat bir kötülük çıkarmak beyhude,özellikle meslektaşlara duyurulur” ifadelerini kullandı.

CHPLİ ALTAY " SÜREÇ YASAL DEĞİL,SOYLU YENİDEN YEMİN ETMELİ"

CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Altay ise farklı bir noktadan yaklaştı.

CHP'li Engin Altay yine fena çuvalladı! Süleyman Soylu hakkındaki ...

SAYIN DR.DEVLET BAHÇELİ’DE GALİBA ARABULUCULUK GÖREVİ YAPTI

Kararın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bir açıklama yaptı. Bahçeli yazılı açıklamasında, “Bizim temennimiz bu görevine kararlılıkla devamından yanadır” ifadelerini kullandı.

DOĞU PERİNÇEK" AYNI GEMİDEYİZ,DEVAM ETMESİ YERİNDE BİR KARAR"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de Süleyman Soylu’ya destek vererek, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun görevine devam etmesi ülkemizin güvenliği için çok yerinde bir karardır. Koronavirüse karşı halk sağlığı için mücadelede ve PKK, FETÖ terörünü bitirmek için aynı gemideyiz. Zafer Türkiye Cumhuriyeti'nin olacaktır” ifadelerini kullandı.

PELİKANCILAR BAŞKA BİR ÂLEM

Süleyman Soylu’nun istifası tüm Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. Süleyman Soylu’nun kararı sonrasında, devlet içinde Soylu’ya karşı tutumları ile bilinen Pelikan yapılanmasının neler söyleyeceği merak konusu oldu. Ancak Pelikan yapılanmasının sessizliği dikkat çekti. Bosphorus Global'in sosyal medya hesabından herhangi bir paylaşım yapılmazken, sadece bazı isimler Soylu’nun istifasına ilişkin mesajlar yazdı.

Öte yandan Pelikancılar sokağa çıkma yasağı sonrasında Süleyman Soylu'yu hedef alan mesajlar yazmıştı.

Paylaşımlarlara Bak Çay Demle...

KILIÇDAROĞLU’NDAN İLK DEĞERLENDİRME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa kararının ardından sıcağı sıcağına ilk değerlendirmeyi Habertürk TV canlı yayınında yaptı. CHP lideri kararı, “Süleyman Soylu istifasının tek başına alınmış bi karar olduğunu düşünmüyorum. Tıpkı Sağlık Bakanının da tek başına karar alamadığı gibi... Erdoğan’ı kurtarmak için Süleyman Soylu’nun istifa etmesini anlayışla karşılıyorum” diyerek değerlendirdi.

SAADET’TEN İLK YORUM; "SIRA BERAT ALBAYRAK’TA"

İçişleri Bakını Süleyman Soylu’nun görevinden ayrılmasını Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, “Süleyman Soylu istifa etti. Olması gereken oldu. Sıra Berat Albayrak’ta” diye değerlendirdi. Aydın sokağa çıkma yasağının ardından yaşananlarla ilgili Soylu’yu istifaya davet etmişti.

"Sakarya'nın yararına atılacak her adımın arkasındayız" "Sakarya'nın yararına atılacak her adımın arkasındayız"

AKŞENER: AYNI OLGUNLUĞU DAMAT'TAN VE TARIM BAKANI'NDAN DA BEKLİYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Soylu'nun istifasıyla ilgili Twitter hesabından "Hatayı ve başarısızlığı kabullenmek, sorumluluğunu üstlenmek olgunluk gerektirir. Sayın Süleyman Soylu'ya göstermiş olduğu olgun davranış nedeniyle teşekkür ediyorum. Aynı olgunluğu başarısızlıklarıyla birer marka haline gelmiş Damat'tan ve Tarım Bakanı'ndan da bekliyorum" diye yazdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevinden ayrılmasını değerlendiren İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Soylu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “kendini siper ettiğini” belirtti. Çıray, “Sayın Süleyman Soylu için hayırlı olsun. Kendisini Sayın Erdoğan için siper etti. Bu yeni rejimde tokmak bir kişide davulu taşıyan hapı yuttu” dedi.

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ: TEMENNİMİZ KABUL EDİLMEMESİDİR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını değerlendiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, “Cumhuriyet Tarihimizin en başarılı içişleri bakanlarından olan, terörle mücadele başta olmak üzere tüm görev alanlarında çok başarılı, özverili çalışmalar yürüten Sayın Süleyman Soylu'nun istifa kararı milletimizi üzmüştür. Temennimiz kararın Cumhurbaşkanımızca kabul edilmemesidir” dedi.

FETULLAH'IN İT'LERİ ERKEN SEVİNDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası üzerine çok sayıda isim sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Bu isimler arasında FETÖ’cüler de yer aldı.

FETÖ firarisi Emrullah Uslu, Süleyman Soylu’nun istifasını, 12 Aralık 2019’da yaptığı paylaşımla duyurdu. “Yakında Süleyman Soylu gidecek aktın FAV’a bekleyin...” ifadelerini paylaşan Uslu, “Şimdi FAV’ı hatırlatma zamanı. Kutlama mesajlarınızı Süleyman Soylu’ya gönderebilirsiniz” açıklamasında bulundu.

Bir başka FETÖ firarisi Adem Yavuz Arslan ise Soylu’nun istifası üzerine, “Olmaz, olmamalı. Siyasette dip yapmanın rekorunu kıran bir isim, Türkiye de pek göremediğimiz 'sorumluluk alıp istifa eden siyasetçi' olarak gitmemeliydi. 'Reis' olaya el atıp, istifayı kabul etmesin. Ardından da kovsun” ifadelerini kullandı. Arslan, Soylu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafında MHP'nin başına getirileceği iddialarının olduğunu belirtti.

BAKANIMIZ SAYIN SÜLEYMAN SOYLU İLE ÖZEL HAREKAT DAİRE BAŞKANLIĞI  HELİKOPTERİNDE İKEN ALDIĞIMIZ BİR KARE...

Resim