Diyarbakır'da 17 yaşındaki oğlu S.Ç'nin dağa kaçırıldığını iddia eden anne Fevziye Ç'nin hdp önünde başlattığı oturma eylemine aynı durumdaki 3 aile daha destek verdi.

Çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin hdp önündeki eylemi sürüyor. Diyarbakır'da 17 yaşındaki oğlunun hdp'lilerce dağa kaçırıldığını ifade eden Fevziye Ç, 30 Ağustos'ta İl Emniyet Müdürlüğüne başvurdu.

Anne Fevziye Ç, ardından beraberinde eşi Şahap ve 4 çocuğu ile geldiği merkez Bağlar ilçesindeki hdp İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlattı.

Daha sonra çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden baba Ömer T. ile anne Remziye A. da hdp il binası önüne gelerek Fevziye Ç. ve ailesinin oturma eylemine destek verdi.

Üç ailenin yaptığı eyleme son olarak yaklaşık 11 ay önce kaçırılan 17 yaşındaki M.B'nin annesi Ayşegül B. de dahil oldu.

Vatandaşların " İşte Türkiye'nin Tek Faşist Partisi hdp'nin Tükendiği An" olarak yorumladığı eylemde çocukları dağa kaçırılan annelerin sayısı'nın giderek artacağı bilgisi alındı.

YALANCILIK İLİKLERİNE İŞLEMİŞ

Acılı Annelere, destek amacıyla dün gençler tarafından yapılan kumanya yardımı, terör örgütüne yakın bir haber ajansı tarafından "yemek servisini polis yapıyor" başlığıyla servis edildi.

Yapılan haberin gerçeği yansıtmadığı, yemek servisinin, Anda Kardeşe Vefa Derneği Diyarbakır İl Temsilciliğine üye gençler tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

Bugün de acılı annelere kumanya dağıtan Anda Kardeşe Vefa Derneği Diyarbakır İl Temsilcisi Murat Yaşa, gazetecilere yaptığı açıklamada, habere tepki göstererek, yardım çalışmalarında bulunan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını, burada yüreği yangın yerine dönmüş annelerin, dünyanın en masum talebinde bulunduklarını söyledi.

Annelerin evlatlarına kavuşmayı arzu ettiğini, bir evladın, en çok anne ve babanın hakkı olduğunu dile getiren Yaşa, bu masum talebin bile farklı söylemlere yol açtığını belirtti.

"Bizim HDP'den beklediğimiz bugüne kadar kadın, yaşam, özgürlük söylemleri vardı. Bugün kadınlar burada. Bunlar yaşam hakkı için burada. Öz hakları olan evlatlarına kavuşmayı istiyorlar." diyen Yaşa, dün bu ailelerin yanında olduklarını, bugün de yarın da yanlarında olacaklarını kaydetti.

Öte yandan; 

İsrail Kalkınma Bakan Yardımcısı Ayoob Kara, "Acilen Kürdistan Devleti'nin kurulmasından yanayım" dedi...

"Dünyanın Kürtlerin yaşadığı acılardan habersiz olduğunu" söyleyen İsrail Kalkınma Bakan Yardımcısı Ayoob Kara, "Acilen Kürdistan Devleti'nin kurulmasından yanayım" dedi.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne yakınlığıyla bilinen Rûdaw'a konuşan İsrail Kalkınma Bakan Yardımcısı ve Kürt Dosyası Hazırlama Takip Sorumlusu Ayoob Kara, dünyanın Kürtlerin yaşadıklarına karşı habersiz olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Dünya Kürtlerin yaşadıklarında habersiz. Paris'te gerçekleşen toplantılarda 'Kürt Dosyası'ndan söz ederek, karşılaştıkları katliamları anlattık. Amacımız uluslararası kamuoyunda konunun görüşülmesidir."

İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz

İsrail'in bağımsız Kürdistan Devleti'nin kurulmasına ilişkin görüşlerinin açık olduğunu ve bağımsız Kürdistan'ın kurulmasını desteklediğini söyleyen Kara, "Acilen Kürdistan Devleti'nin kurulmasından yanayım. Ancak bunun için bölgedeki devletler arasında ortak uzlaşı ve dengenin oluşması gerekiyor" dedi. Ayrıca İsrail hükümetinin 'Kürt Dosyası'nı araştırmak üzere bir komisyon kurduğu bildirildi.

Kara, “Paris’te gerçekleşen toplantılarda Kürt Dosyası’ndan söz ederek, karşılaştıkları katliamları anlattık. Amacımız uluslararası kamuoyunda konunun görüşülmesidir” diye konuştu.